İsrail'e ait bir uçağın Hindistan seferini yaparken Suudi Arabistan'ın Mekke ve Cidde kentleri üzerinden uçtuğu belirtildi. 

İsrail'de yayın yapan Yedioth Ahronoth Gazetesi'nin havacılık editörü Itay Blumenthal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çok güzel. Dün, Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'ndan havalanarak Etiyopya üzerinden Hindistan'a gitmekte olan bir İsrail uçağı Cidde ve Mekke kentlerinin semalarını kullanmaktan da taviz vermedi." ifadelerini kullandı. 

Blumenthal, mesajında uçuş takibi yapan bir şirkete ait olan ve "uçağın Kızıldeniz'de düz bir hat üzerinde seyrederken yönünü sola çevirerek Cidde ve Mekke kentleri üzerinde uçtuğunu gösteren" belgeye yer verdi. 

Suudi Arabistan makamlarından konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, 6 Mart 2018'de Suudi Arabistan'ın Hindistan'dan İsrail'e giden uçaklara hava sahasını kullanma iznini verdiğini açıklamıştı.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • konyalıyız 10.11.2020 01:08
    Bilerek yapmış siyonistin uşağı
  • Hasan 10.11.2020 00:28
    Özellikle yapmışlar ,haydut yahudiler. Güzergah dışı resmen.
  • Mahur 10.11.2020 00:22
    Rabbim sen bu zalimlere kutsal mekanlara zarar vermeye müsaade etme sen kendi katında bu zalim israil ve vahhabi zalimlerini yok et
  • ilhan19 10.11.2020 00:14
    bakın, taaa kutsal mekanlarınıza kadar giriyoruz diyerek gösteri yapıyorlar. "Bunu yapanlarıda, yapmalarına müsade edenleride kahreyle ya rab"