MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli'nin MHP Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde; 

Çok kutupluluk dünyanın stratejik tasarımına egemenlik kurmuştur. Bu düzen ABD'nin tek kutup iddiasıyla ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi, ülkemizde de pek çok kesim buy yeni anlayışı benimsemiştir. Ancak Türkiye bugünkü haliyle, kendi sorunlarını ihmal etmeden uluslararası alanda söz sahibi olmaya hedeflenmiştir. Ekonomik, siyasi ve diplomatik sorunların temeli de budur. Uyanan devin ayağına pranga vurmak dünyanın tersinden dönmesini istemek kadar ahmaklıktır.

Türkiye'yi dikkate almadan yapılan hesaplar buruşturulup atılmaya mecburdur. Türkiye her yerdedir, adaletin yanındadır, insaniyetin yanındadır. Hakkımızı hiç kimseye yedirmeyeceğiz, onurumuza düşkün bir millet olarak milli bekamızla oynatmayacağız. Bizim ABD'den beklentimiz Türkiye'yi küçük görmemesidir. Şayet dost isek buna göre davranılmalıdır. Yok adı konulmamış, ilanı yapılmamış düşman kamplara ayrılmışsak bunu da bilmeliyiz. Bizim duruşumuz merttir. Sahnenin önünde kucaklayıp arkada kurşun atmak namerdin özelliğidir. Neysek oyuz, göründüğümüz gibi oluruz. 

Dostluğumuz maskeli, mesafeli değildir. Doğrudur, tutarlıdır, adam gibi adamlığın tezahürüdür. Daha adil, daha eşitlikçi, daha paylaşımcı, daha huzurlu bir dünya istiyorsak hakim küresel sistemi sorgulamamız lazımdır. Reel ile norm arasındaki gerginliğin, doğu ile batı arasında vasat bulan uçurumun mutabakata ulaşması insanlığı altın çağa ulaştıracaktır. Bizim anlayış ve inancımızda insan insanın ufku ve yurdudur. Milletleri kendi coğrafyalarında, kendi kaynaklarından feragat etmeye zorlayan sistemin bir an önce son bulması Türk milliyetçilerinin samimi dileğidir. Dünyaya nizam vermeye çalışan küresel gücün tepesindekilerin bu gerçeklere saygı göstermesi insanoğluna saygı değer bir girişim olacaktır.

Yorumlar 0 Yorum Var