İngiliz basınında, Azerbaycan ve Ermenistan arasında varılan anlaşmaya ilişkin analiz ve haberlerde, Dağlık Karabağ'daki savaşın asıl kazananın Türkiye olduğu ve Ankara'nın bölgedeki belirleyici rolünün sabit hale geldiği, Batı'nın ise köşeye itildiği değerlendirmesi yapıldı.

İngiliz basını, anlaşmaya geniş yer verdi. Sadece haber değil, aynı zamanda köşe yazısı olarak da ele alınan konuda, Türkiye'nin rolüne dikkat çekildi.    

"EN BÜYÜK GALİP TÜRKİYE"

 Telegraph gazetesinde "Azerbaycan-Ermenistan savaşının en büyük galibi Türkiye" başlıklı analize yer verildi.  

Ermenistan'ın "aşağılayıcı" barış anlaşmasını kabul etmekten başka çaresi kalmadığı yorumu yapılan analizde, "Kremlin, Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ'daki 6 haftalık çatışmayı sona erdiren anlaşmayla Güney Kafkasya'da barışı sağlamış olabilir ancak savaşı Türkiye kazandı." ifadesi kullanıldı. 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Doblocu Enişte 12.11.2020 14:38
    Artık açılacak koridor ile Türkiye net bir şekilde Azerbaycan ile kara yolu ile bağlanacak ve bu durum kara yolu ile yük taşımacılığı yapan tırcılarımıza kamyoncularımıza ve otobüslerimize yarayacak ticaret hacmi net bir şekilde artacak. Yalnız dobloyu satmayaydım bende giderdim o yollardan Can Azarbaycan'a Gence'ye Bakü'ye.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek