20 Kasım 2020 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

KORKUTUCU ARTIŞ
Son 24 saatte 157 bin 756 Kovid-19 testi yapıldı, 4 bin 542 kişiye hastalık tanısı konuldu

Sağlık Bakanlığı tarafından 19 Kasım koronavirüs tablosu, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 157 bin 756 Kovid-19 testi yapıldı, 4 bin 542 kişiye hastalık tanısı konuldu, 123 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 3 bin 850 oldu, son 24 saatte 2 bin 918 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 364 bin 573'e yükseldi.


BIÇAK KEMİĞE DAYANDI
Özlü: Tedbirlere uyulmazsa yasaklar yine gelir

Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü, "Bıçak kemiğe dayandı” diyerek önemli açıklamalarda bulundu. Alınan tedbirlere uyulması gerektiğini belirten Özlü “İnsanları eve v control edemezseniz. ‘çayı koy geliyoruz', 'maç var birlikte izleyelim', 'yaş günü yaptık, gelin pasta keselim' gibi davetlere bir süre son vermek lazım. Yoksa yasaklara geri döneriz” diye konuştu.


17 SANİYEDE 1 KİŞİ ÖLÜYOR
Ölüm oranları son iki haftada yüzde 17 arttı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Avrupa’nın koronavirüs salgınında merkez üssü olmayı sürdürdüğünü belirtti. Avrupa kıtasında virüsten her 17 saniyede bir kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Kluge son iki haftada ölümlerin yüzde 18 arttığını söyledi. 


SADECE İLLÜZYON
Göksu: Ekrem İmamoğlu'nun görevdeki ilk 500 günü iletişim illüzyonlarıyla geçti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Yılı Mali Yılı Bütçesi İBB Meclisi'nde görüşüldü. Burada konuşan AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevdeki ilk 500 gününü iletişim illüzyonlarıyla geçirdiğini söyledi. İmamoğlu döneminde kentsel dönüşüm bütçesinin dörtte bir oranında düştüğünü belirten Göksu, özkaynakların düştüğünü ve Ankara’dan gelen para olmasa belediyenin hiçbir şey yapamayacağını rakamlarla ortaya koydu.


HEP TEHDİT
AB: Türkiye ile ilişkilerde bir dönüm noktasındayız

Avrupa Birliği ve Almanya Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin varlığını kabul edemedi. Bir kez daha küstah açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği yetkilisi Josep Borrell, "Türkiye'nin Kıbrıs'la ilgili son eylemlerinin gerilimi tırmandırdığını düşünüyoruz. Türkiye ile ilişkilerde bir dönüm noktasındayız" dedi. Alman Dışişleri Bakanı Maas ise Doğu Akdeniz'le ilgili, "Aralık ayında yaptırımlar değerlendirilecek" ifadelerini kullandı.


27 YIL SONRA
Azerbaycan askeri Ağdam’a girdi

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusunun Ağdam'a girdiği duyuruldu. Azerbaycan askeri Ağdam’da en son 27 yıl önce bulunmuştu.


SKANDAL KATLİAM
39 sivili öldürdüler, haklı görünmek için cesetlere silah verdiler

Avustralya askerlerinin Afganistan’da 39 sivili öldürdüğü ortaya çıktı. Yayınlanan raporda öldürülen askerlerin Afgan sivillerin cesetlerinin yanına silah ve bombaları yerleştirildiği ve bu sayede öldürülen masumların meşru bir hedef olarak gösterildiği ortaya çıktı.

İLGİNÇ TÜRKEŞ YORUMU
Cem Özdemir: Alparslan Türkeş bir Hitler sempatizanıydı

Almanya’da Ülkücülere yönelik yasağın incelenmesini talep eden, beş partinin hazırladığı ortak teklif Federal Meclis'ten geçti. Teklifin imzacısı Yeşiller milletvekili Cem Özdemir konuyla ilgili olarak “MHP'nin kurucusu ve ebedi lideri sayılan Alparslan Türkeş bir Hitler sempatizanıydı” ifadelerini kullandı.
    

SÜRPRİZ KARAR
Hollandalı kadın boksör Ruby Jesiah Mesu, Müslümanlığı seçti

“Lady Tyson” olarak bilinen Hollandalı kadın boksör Ruby Jesiah Mesu, İslamiyet'i seçti. Ülkesindeki bir camide Müslüman olan Ruby'nin tesettürlü fotoğrafları sosyal medya üzerinden dolaşıma girerek kısa sürede çok sayıda beğeni aldı.


FARK ATTI
Anadolu Efes, Khimki’yi 105-77 mağlup etti

THY Avrupa Ligi'nin 10.hafta maçında Anadolu Efes deplasmanda Khimki'yi 105-77 yendi. Krunoslav Simon'un 24 sayı ile yıldızlaştığı maçta Anadolu Efes adına Shane Larkin 20 sayı, Tibor Pleiss ise 18 sayı ile oynadı. Anadolu Efes bu sezon THY Euroleague'de ilk kez 100'ün üzerine çıkarken toplamda 5. galibiyeti aldı.

ALİ KOÇ HAKLIYDI
Ahmet Nur Çebi, Bankalar Birliği ile yaptığı anlaşmanın doğru olmadığını dile getirdi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park’ta düzenlediği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Kulüplerin Bankalar Birliği ile yaptığı anlaşmalara değinen Çebi "Ali Koç imzalamamakta haklıydı. Fikret Orman bizden önce imzayı attı. Galatasaray imzayı attığı için 'değiştirin' diyemiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Emin 20.11.2020 22:51
    Almanya istihbaratı BND birçok Türkü faşistlere öldürtüp dönerci cinayeti diye medyalarında alay ettiler. Bu asimile olmuş sözde Türk kökenli, bu konuda hiçbir gün böyle gür sesle karşı çıkmışmı.
  • HIDIR BUDUR 20.11.2020 21:29
    Elalemin çıplak elle yağlı etli pilav yiyen SUUDİSİ bile sözde ülkesine tehdit gördüğü KAŞIKÇIYI İstanbulun göbeğinde parçalara ayırırkennn, Biz koskoca Türkiye "X,Y,Z gibi vatan hainlerini merdivenden kaydı kafasını kırıldı" türü haberlere konu edemiyorsakk, adamlar Almanya'da orda burda cafelerde korkusuzca gezebiliyorsaa suç bizde arkadaş ???
  • Hidir BUDUR 20.11.2020 20:41
    Cem OZDEMIR, Orhan PAMUK ve benzeri tipler icin Turkiye " MIT 'le baglantili CATLI benzeri ÇAKICI ekibini" derhal sahaya sürmeli..Nokta
  • biri 20.11.2020 19:07
    ulan densiz hain Türkeş dediğin ve onun yolundan gidenler ülkemizin sigortasıdır onlar olmasaydı kim bilir sizin gibi hainler çoktan bu ülkeyi satmıştı ve sonradan Tayyip Erdoğan geldi çiviyi percinlestirdi artık sizin gibi hainler istediği kadar anırsın bir şey yapamazsınız Rabbim AKP ve MHP yi korusun
  • Tosun 20.11.2020 19:00
    Satılık köpek Hitler senin köpeklik yaptığın ülkeden çıkar
Daha fazla yorum görüntüle