Brezilya’daki bir süpermarkette görevli güvenlik görevlisi ile sivil giyimli askeri polis, siyahi bir adamı döverek öldürdü.

YER: FRANSIZ SÜPERMARKET ZİNCİRİ CARREFOUR

Brezilya'nın Porto Alegre kentinde bulunan Fransız süpermarket zinciri Carrefour’da görevli bir güvenlik görevlisi ile sivil giyimli bir askeri polis, 40 yaşındaki Joo Alberto Silveira Freitas’ı döve döve öldürdü. Olayın ardından markete Mobil Acil Bakım Servisi'nden (Samu) bir ekip gelerek, Freitas’a müdahalede bulundu. Freitas, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ KOVULDU

Carrefour tarafından yapılan açıklamada, olaya ilişkin sıkı bir iç soruşturma başlatıldığı aktarılırken, sorumluların hukuken cezalandırılması için önlemler alındığı ifade edildi. Açıklamada, Freitas’ın dövülerek hayatını kaybettiği doğrulandı. Carrefour, olaya karışan güvenlik görevlisini işten çıkardığını aktardı.

OLAY SÜPERMARKET ÇALIŞANI İLE YAŞANAN TARTIŞMA SONRASI OLDU

Saldırganlar, Rio Grande do Sul eyalet polisi tarafından gözaltına alındı. Polis tarafından yapılan açıklamada, sivil kıyafetli olan saldırganın askeri polis olduğu diğerinin ise süpermarkette güvenlik görevlisi olarak çalıştığı aktarıldı. Polis, olayın kurban ile bir süpermarket çalışanı arasında çıkan tartışmadan sonra başladığını ve kurbanın güvenlik görevlilerini aramaya çalışanı işçiyi tehdit etmesi ile patlak verdiğini ifade etti.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyada öfkeye neden olan cinayet, toplumda hala var olan ırkçılığı yansıtmayı amaçlayan “Ulusal Siyahi Farkındalık Günü” arifesinde yaşandı.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Güven Tekstili 21.11.2020 16:54
    brezilyanin yarisi siyahi zaten tum topcular kara. siyahi diyerek olayi abartmayin. beyaz siyah farketmez brezilyada
  • Mahmut 20.11.2020 23:50
    Amerikan ,Fransız,Alman ve Brezilya şimdi sıra kimde acaba. Bu görüntüleri gördükten sonra ,Türkiyede diktatörlük var diyenin Allah bin türlü belasını versin.
  • insan 20.11.2020 23:17
    Türkiyede "diktatörlük var!" diye orasını-burasını yırtanlar her halde bu haberi "hoşgörülü polis" diye algılar. Çünkü zekaları o kadar.
  • Dervaz 20.11.2020 23:07
    Siyonizmin köpeği bolsanaroyu seçerseniz böyle olur
  • Rasim 20.11.2020 22:44
    Irkçılık Avrupada da aynısı. Eğer biri ceple kayıt etmesse olay asla medyaya yansımıyor. Bilakis polis teşkilatında bu ırkçılık çok yaygın.
Daha fazla yorum görüntüle