Koronavirüste artan vakalarla birlikte kısıtlamalar yeniden hayata geçti. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, pandemide son durumu Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında değerlendirdi. "Kronik hastalık gibi şeyler olan birisi çok daha az virüsle hastalığı daha ağır geçirebiliyor" dedi.

Yaşlılar ve kronik hastalarda ağır seyrediyor deniyor. Benim annem çok hafif geçirdi. Hafif öksürük. Annem 70 yaşında. Ama bakıyorsun, 40 yaşında insanlar ağır geçiriyor. Bunu anlatır mısınız, neden böyle oluyor?

Bilinen sebepleri var. Tabii sizin anneniz hafif geçirdi. Benim yengem vefat etti dün gece. Annemizden daha genç kuzenim vefat etti. Yaş ciddi bir risk faktörü. 65 yaşın üstündeki insan daha ağır geçirme riski taşıyor. Vücudun bağışıklık sistemiyle virüsler arasında savaş bu. Bazen çok virüs alıyorsunuz, kişinin bağışıklık sistemi çok güçlü. O fazla miktarda virüs yenemiyor. Ama diyelim ki yaş, kronik hastalık gibi şeyler olan birisi çok daha az virüsle hastalığı daha ağır geçirebiliyor. 

Yorumlar 0 Yorum Var