23 Kasım 2020 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Cenk ŞENOĞLU

 

“FİTNE ATEŞİ”

Erdoğan, Demirtaş için çağrı yapan Bülent Arınç’a sert tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan videokonferans yöntemiyle AK Parti il kongrelerinde çok kritik açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan konuşmasında, geçtiğimiz günlerde Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya tahliye çağrısında bulunan Bülent Arınç'a ve Kavala'nın tahliyesinin piyasaya moral olacağını yazan Cem Küçük'e sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Fitne ateşi yakılmaya çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİ İTHAL EDİLMEZ

Çelik: Demokrasinin sahibi millettir, milli iradedir
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'ün ABD’den yardım isteyen sözlerine sert tepki gösterdi. Çelik yaptığı açıklamada "Demokrasi bir ticari mal değildir. Demokraside siyaset, ithalat ve ihracat konusu değildir. Demokrasinin sahibi millettir, milli iradedir, onun dışında bir sahibi yoktur. Demokrasimiz kazanılmış bir demokrasidir" dedi.

TEK NATO ÜLKESİYİZİ

Erdoğan: Suriye'de DEAŞ'la göğüs göğüse çarpışan tek NATO ülkesiyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi'ne İstanbul'dan canlı bağlantıyla katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Suriye'de DEAŞ'la göğüs göğüse çarpışan tek NATO ülkesiyiz." ifadelerini kullandı.

HAKLI İSYAN

Paris İklim Anlaşması’nda Türkiye’yi zor duruma düşecek şekilde konumlandırdılar
 
Dışişleri Bakanlığı, Paris İklim Anlaşması’nda Türkiye’ye karşı yapılan haksızlığa karşı açıklama yaptı. Küresel seragazı emisyonlarında tarihsel sorumluluğu yüzde 1'den az ve 'gelişmekte olan' bir ülke olan Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nda 'Gelişmiş ülke' statüsünde değerlendirilmesine ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı “Türkiye'nin Paris Anlaşması kapsamındaki konumu hakkaniyetten uzaktır” ifadelerini kullandı..

YENİ HASTA 6017

Son 24 saatte 155 bin 516 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 17 kişiye hastalık tanısı konuldu

Sağlık Bakanlığı tarafından 22 Kasım koronavirüs tablosu, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 155 bin 516 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 17 kişiye hastalık tanısı konuldu, 139 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 4 bin 217 oldu, son 24 saatte 3 bin 812 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 374 bin 637'ye yükseldi.

AŞI ÜCRETSİZ OLACAK

Koca: Çin’den 10 milyon doz aşı geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çinli ilaç firması 'Sinovac'ın ürettiği aşı ile ilgili önemli bilgiler Verdi. Çin’den 10 milyon doz sipariş verdiklerini ve aşıların yolda olduğunu söyleyen Koca ilk etapta sağlık çalışanlarının aşılanacağını belirtti. Aşının eczanelerde vurulacağını da anlatan Koca, bu hizmetin tamamen ücretsiz olacağını da müjdeledi.

48 SAAT KORUYAN SPREY

İngiltere’de koronaya karşı 48 saat koruyan burun spreyi yapıldı

İngiltere, Birmingham Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, corona virüsten 48 saat boyunca koruyan sprey üretildi. Laboratuvar testlerinden başarıyla geçen burun spreyinin seri üretimine yakın zamanda başlanacak. Araştırmacılar, spreyde kullanılan virüs karşıtı bileşenin ince tabaka şeklinde burun yüzeyini kapladığını ve virüsün çevresini sarıp onu yok ettiğini belirtti. 

TEST FİYATI ARTAMAZ

Bakanlık 81 ile gönderdiği genelde ile PCR test fiyatının 250 lirayı geçemeyeceğini duyurdu

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 PCR test ücretlerine ilişkin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile valiliklere yazı gönderdi. Kamu Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesinde belirlenen fiyatlar üzerinden test ücretinin geçerli olduğu hatırlatılan yazıda, RT- PCR testi için 250 TL’nin üzerinde bir bedel talep edilemeyeceği ve ilave ücret alınamayacağı vurgulandı.

OYUNU DEĞİŞTİRİYORUZ

Varank: Geliştirdiğimiz ürünlerle savaş konseptleri değişmeye başladı

Yerli ve Milli Turbojet Motor'un testi yapıldı seri üretim için geri başladı. Motor test sonrası açıklamalarda bulunan Varank, "Türkiye'nin savunma sanayisinde son dönemde elde ettiği başarılar dünya medyası ve ülkeler tarafından konuşuluyor. Bu kendi geliştirdiğimiz ürünlerle adeta savaş konseptleri değişmeye başladı." dedi.


BAE USLANMIYOR

Hafter’in teröristlerine Sırp yapımı roket sistemi gönderdiler

BAE Libya’da yeni bir savaş başlatmak için harekete geçti. Rus basını Veliaht Prens Muhammed bin Zayed’in darbeci Hafter milislerine Sırp yapımı yeni nesil topçu roket sistemi “Morava” verdiğini duyurdu. Uluslararası Af Örgütü geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada BAE’nin Libya ve Yemen’de sivillere karşı savaş suçu işlediğini belirtmişti.

5 HAFTA SONRA

Trabzonspor, Erzurumspor’u 1-0 mağlup etti

Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor sahasında Erzurumspor'u 1-0 mağlup etti ve 5 maçlık galibiyet hasretine son verdi. Abdullah Avcı yönetiminde ilk maçına çıkan bordo-mavililerin golünü ise Ekuban kaydetti.

ZİRVE DEĞİŞMEDİ

Alanyaspor, Antalyaspor’u 2-0’lık skorla geçti

Lider Alanyaspor, Antalyaspor’u 2-0 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. 9. haftadaki diğer maçlarda Hatayspor ile Rizespor 2-2 berabere kaldı. Göztepe, Ankaragücü’nü 3-1 mağlup ederken Konyaspor ise son dakika golüyle Kasımpaşa’yı 2-1yendi. 

YUSUF ŞOV

Lille forması giyen Yusuf Yazıcı Lorient maçında 2 gol, 1 de asist kaydetti

Fransa’da ligin 11. haftasında Lille, Lorient'i 4-0 mağlup ederken, karşılaşmada milli futbolcu Yusuf Yazıcı şov vardı. Bu sezon Avrupa Ligi’nde iki kez hattrick yaparak tüm dikkatleri çeken Yusuf, Lorient karşısında 2 gol ve 1 asistle yıldızlaştı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Erc 24.11.2020 08:51
    Bence iyi partinin skandalı kapansın diye fetö tarafından uygulanan oyun bu arınç ın yaptıkları.gündem değiştirmek için yaptı.çünkü bülent onlardan
  • vatansever 24.11.2020 00:49
    iyi de o burun spreyinden türkiyede yapıldı dendi hala çıt yok
  • Siirt56 23.11.2020 17:53
    Şöyle bir şey var bizde çin aşısını vurdurmuyoruz ne kadar bedavada olsa Türk kardeşlerimizin ürettiğini getirin paralı olsun önemli değil
  • Hüseyin saltan 23.11.2020 16:53
    Türkiye'de Yunan gemisini lozan antlaşmasına aykırı yük taşıyor diye her gün Yunan gemilerini ve Alman gemilerini arayabilir hemen yapsınlar sonrasını onlar düşünsün
  • Ahmet 23.11.2020 16:46
    Yazık vallahi yazık bu devlete birkısım içindekiler bir kısım dışındakiler tarafından sömürülüyor ben olsam garibana ücretsiz fakat o hiç memnun olmayan guruh yokmu onlardan hertürlü ücreti alırdım