İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasındaki gizli görüşmenin Türkiye’yi hedef aldığı ortaya çıktı. Görüşmede, Türkiye’nin Filistin ve Doğu Kudüs üzerindeki etkisini kırmaya dönük bir strateji gündeme geldi. Toplantıda, ABD’de Biden yönetimine ve İran’a karşı ortak cephenin kurulması ile Kaşıkçı cinayetinin etkilerine karşı İsrail desteği görüşüldü.

Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz kıyısındaki Neom kentinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında pazar günü gerçekleşen gizli görüşmeye ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

İsrail Hayom gazetesine görüşmeyle ilgili detayları açıklayan Suudi yetkililer, gizli toplantıda ABD’de Joe Biden yönetimi ve İran’a karşı ortak bir cephenin kurulmasının tartışıldığını belirtti. Veliaht Prens’in ABD’deki Kaşıkçı dosyasına ilişkin İsrail’in desteğini istediği kaydedildi. Netanyahu ve Muhammed bin Selman’ın gizli görüşmesinde Filistin meselesi çerçevesinde Türkiye’yi hedef alacak bir stratejinin de konuşulduğu belirtildi. İkilinin, Türkiye’nin Doğu Kudüs’teki etkisini azaltmaya yönelik bir planı ele aldığı kaydedildi.

Yorumlar 0 Yorum Var