TBMM Genel Kurulu'nda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Bu ülkede kadın cinayetlerini savunabilecek bir insan olmadığını düşünüyorum. Varsa elini kaldırsın. Başta milletvekilleri olmak üzere, bu ülkede her birimiz, hiçbir kadının incinmemesi için gayret gösteriyoruz ve bu, AK Parti'nin de birinci meselesidir” dedi.

KADIN CİNAYETLERİ TESPİTİ KOLAYLIKLA YAPILACAK 
 
Türkiye'de kadına yönelik şiddetin önlenmesi için Adalet, İçişleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koordinasyon içerisinde çalıştığına söyleyen Zengin, “Bir cinayetin kadın cinayeti olduğunun tespiti çok zor bir iş ama bu manada İçişleri Bakanlığımız ve Aile Bakanlığımızın tespitleri, ilk beyanlar ve ilk tespitler üzerinden devam ediyor. Adalet Bakanlığımızın yapmaya çalıştığı en önemli şey; bu konudaki şikayetleri, bunların hepsini UYAP üzerinden görmeyi hedefliyor; hangi kişiler kaç defa yapmış, tekerrür var mı, nasıl bir yaptırımla karşılaşmış...” diye konuştu.

Zengin, “500 binden fazla tedbir kararı bulunduğu” söylemlerine ilişkin de bir kişi hakkında birden fazla sayıda tedbir kararı verilebildiğini söyledi. Tedbir kararlarında önemli oranda artış görüldüğüne işaret eden Zengin, “Aslında Adalet Bakanlığı rakamlarına baktığımızda yaklaşık 200-230 bin gibi bir rakam için birden fazla verilen tedbir kararları var” dedi.

ZENGİN'İN SÖZLERİ KASITLI OLARAK ÇARPITILDI

Özlem Zengin yaptığı açıklamada şu anda kadın cinayetlerini tespiti zor. Bu yüzden bununla ilgili Adalet Başkanlığı'nın UYAP üzerinden yaptığı bir çalışma var. Bundan sonra gelen bu konudaki şikayetler direk UYAP üzerinden görülecek ve kadın cinayetlerinin tespiti mümkün olacak. dediği halde Halk TV, malum medya ve sözde  basın kuruluşları Zengin'in açıklamalarını sanki kadın cinayetlerinin tespiti zormuş gibi bir şekilde servis ederek bilinçli bir algı operasyonu yaptılar. Özlem Zengin 30 yıldır kadın cinayetlerinin aydınlatılması için hem sivil hem de siyasi alanda yaptığı çalışmalarla biliniyor.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • ERTUĞRAN DURAN 26.11.2020 21:22
    Siz: TBMM.nin Yüz Akısınız.HELAL olsun.ALLAH yardımcınız olsun Özlem hanım.
  • Fethi 26.11.2020 19:06
    İstanbul anlaşmasının kadın cinayeti dışındaki tüm maddeleri o zaman iptal edilsin, var mısınız ?
  • mehmet 26.11.2020 17:50
    malum dediğiniz solcuların yandaş medyası mı?
  • Çiçek. 26.11.2020 17:10
    İftira atan lar 1 gün hesap verir Allah ın izniyle
  • RECAİ 26.11.2020 15:42
    Özlem Hanım, iyi ki varsın.
Daha fazla yorum görüntüle