28 Kasım 2020 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Cenk ŞENOĞLU

 

TABLO AĞIRLAŞIYOR

Son 24 saatte 171 bin 113 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 845 kişinin testi pozitif çıktı

Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Kasım koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 171 bin 113 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 845 kişinin testi pozitif çıktı, 6 bin 592 kişi hastaneye yatırıldı, 177 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 4 bin 816 oldu, son 24 saatte 3 bin 845 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 392 bin 616'ya yükseldi.


YENİ TEDBİR SİNAYLİ
Erdoğan: Vatandaşımızın tedbirlere dikkat etmediğini görüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, “Defaatle birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın bu işe dikkat etmediğini görüyoruz. Bunlara dikkat edilmediği sürece salgının artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor” diyerek yeni tedbirlerin alınacağı sinyalini verdi.


YÜZDE 100 ARTIŞ
Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya’da vakalar iki katına çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İl Sağlık Müdürleri ile yaptığı toplantıların bilgilerini sosyal medya üzerinden paylaştı. Vakaların Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya'da iki haftada yüzde 100, Erzurum'da ise yüzde 50 artış gösterdiğini belirten Koca “Tedbirlerden verdiğimiz her taviz, salgınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Tedbirin olmadığı yerde tehdit devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

TOPLANTILARA ERTELEME
İçişleri genelgesi ile geniş katılımlı tüm etkinliklerin ertelenmesi 3 ay uzatıldı

İçişleri Bakanlığı 81 il Valiliğine “Geniş Katılımlı Etkinliklerin Ertelenmesi” konulu genelge gönderdi. Buna göre derneklerin genel kurulları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler (genel kurul toplantıları dahil) 3 ay süreyle tekrar ertelendi.


FRANSA’YA KINAMA
4 parti ortak bildiri ile Fransa’nın Karabağ kararını kınadı

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti Meclis grupları ortak bildiri yayımlayarak, Fransa Senatosunun Yukarı Karabağ ihtilafına ilişkin aldığı kararı kınadı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un imzası ile yayımlanan bildiride, "Ülkemiz ve kardeş ülke Azerbaycan aleyhine böylesi hasmane adımları atanların Meclisimiz ve aziz Milletimiz tarafından not edildiğini ilan ediyoruz" ifadeleri yer aldı.


CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 53,8
Son araştırmaya göre AK Parti’nin oy oranı 42,3 olarak belirlendi

Araştırma şirketi Areda Survey’in yaptığı çalışmada bu pazar seçim olsa AK Parti’nin oy oranının yüzde 42,3 olacağı açıklandı. Cumhur İttifakı’nın bir diğer ortağı MHP’nin oy oranının yüzde 11,5 olduğu araştırmada, geçtiğimiz günlerde erken seçim çağrısı yapan Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’nin oy oranı ise yüzde 23,3 oldu.

TEPKİ ÇEKEN ÇIKIŞ
Çin, koronavirüsün Avrupa üzerinden donmuş gıdalar ile Çin’e geldiğini iddia etti

Kovid-19'un ilk çıktığı ülke olarak bilinen Çin'de devlet medyası, virüsün ülkeye dondurulmuş gıdalar içerisinde gelmiş olabileceğini belirtti. Yapılan haberde, salgının izlerinin daha önce İspanya ve İtalya'da görüldüğünü iddia edildi. Çin'in haberine dünya çapında bir çok bilim adamından çok sayıda tepki geldi.


SUÇ ORTAĞI AB
New York Times: AB, Yunanistan’ın yasa dışı uygulamalarına göz yumuyor

ABD merkezli New York Times gazetesi, Yunanistan’ın sınırda göçmen geri çevirme ve Türk sularına geri itme gibi yasadışı uygulamalarını AB’nin bilgisi dahilinde yaptığını ortaya çıkardı. Gazetenin haberine göre AB sınır güvenlik birimi Frontex de Yunan emniyetinin yasadışı eylemine bizzat katıldı. Frontex ekibi, bir Yunan gemisinin yasadışı şekilde bir göçmen botunu Türkiye karasularına itmesine bizzat tanıklık ettiği halde bu durumu rapor etmedi. Yunan askeri gemilerinin göçmen botlarını batırma görüntüleri de kayıt altına alınmasına rağmen AB bu konuda hiç işlem yapmadı.


BAŞ ŞÜPHELİ İSRAİL
İran nükleer programının en önemli isimlerinden biri Tahran’da öldürüldü

İran'ın nükleer programının mimarlarından bilim insanı Mohsen Fakhrizadeh, Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybetti. Devrim Muhafızları Komutanı, İranlı bilim insanlarının öldürülmesinin intikamını alacaklarını söylerken İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, suikastın İsrail tarafından gerçekleştirildiğine dair ciddi belirtiler olduğunu söyledi.


ALTIN ÇAKILDI
Gram altının fiyatı 450 TL’ye kadar düştü

Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde salgında ikinci dalga yaşanıyor. Vaka ve can kaybında artış olmasına karşın aşıya dair üst üste gelen olumlu haberlerle piyasalardaki pozitif görünüm de korundu ve altın fiyatlarında sert düşüşe neden oldu. Altının onsu dünya piyasalarında 1800 dolara inerken, Türkiye’de gram atlın 450 TL’ye kadar düştü.


TRABZON MUTLU
Bordo-mavililer deplasmanda Ankaragücü’nü tek golle geçti

Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor deplasmanda Ankaragücü'nü 1-0 yenerek Abdullah Avcı yönetiminde üst üste 2. galibiyetini aldı. Bordo-mavililerin golü 45+1’de Baker’ın frikiğinden gelirken 90. dakikada Pereira kırmızı kart gördü.


EŞLEŞMELER BELLİ OLDU
Türkiye Kupası’nda beşinci tur kura çekimi yapıldı

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur kura çekimi TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda yapıldı. Kupada Fenerbahçe, Karacabey Belediyespor ile; Galatasaray, Darıca Gençlerbirliği ile; Beşiktaş, Tarsus İdman Yurdu ile ve Trabzonspor da Adana Demir Spor ile eşleşti.


VURAL YOĞUN BAKIMDA
İkinci kez koronavirüse yakalanan teknik adamını durumu ciddi

Teknik direktör Yılmaz Vural, Covid-19 sebebiyle hastaneye kaldırıldı ve yoğuna alındı. geçtiğimiz haziran ayında da korona virüse yakalanan 67 yaşındaki Vural’ın yattığı hastaneden "Hastanın oksijen ihtiyacının artması üzerine, yoğun bakım ünitesine alınarak ventilatör altında takibi devam etmektedir. Hastanın durumu ciddiyetini korumaktadır" açıklaması yapıldı.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • milliyetci 28.11.2020 23:51
    newyork times inde kanitlamis oldugu yunan zulmü forbex in ikiyüzlü davranisi insanlik sucu belgeler ile görsel sekilde TV lerden yayinlamali ve akabinde insan haklari mahkemiesinde yunan a ve AB ye dava acilmali buna resmen cinayet denir yunan isliyor ab seyrediyor suc ortakligi hem mahkemeye verilmeli hem BM önünde tekrari durumunda yunan sahil güvenliklerine aninda ates acilacagi ILANI YAPILMALI bu savas da cikarsa acilacak tir sözü acik ve net ilan edilmeli
  • Avni 28.11.2020 15:54
    Bu işler güce bakar. Yunan burda söz söyleyebilecek en son adrestir. Çıbanın başı bizzat Almanya'dır.
  • mert 28.11.2020 15:16
    yahu bunlarin hepsi islerine nasil gelirse o yolu dogru buluyorlar TC acilen mülteci anlasmasini tek tarafli fehs etsin
  • Ahmet 28.11.2020 15:11
    Yunan Almanın işletme lastiği. Batmış tükenmiş sömürülen bir ülke halinde. Efendisi Almanlar ne derse bunu yapmak zorundalar, başka şansları yok.
  • Hakan 28.11.2020 14:56
    Avrupa’da göçmenleri istemeyen bir numaralı ülke Almanya. Onlar iyi pohpohluyor Yunan’ı
Daha fazla yorum görüntüle