Kayseri'de milletvekillerinin terörist cenazesine katılmasını doğru bulmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, kendi milletvekillerinin de terörist cenazesine katıldığını unutmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti'yi ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, ardından gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

Bir gazeteci, Kemal Kılıçdaroğlu'na 2015 yılında Gamze Akkuş İlgezdi ve Sezgin Tanrıkulu'nun terörist cenazesine katıldığı hatırlatılarak "Bu isimlerden birisi Başdanışmanınız, birisi de Genel Başkan Yardımcınız... Ne söylersiniz?" diye sordu.

"TERÖRİSTİN CENAZE TÖRENİNE KATILMASINI DOĞRU BULMAM"

Kemal Kılıçdaroğlu bu soruya şöyle yanıt verdi: "Hiçbir teröristin cenaze törenine arkadaşların katılmasını asla doğru bulmam, hiç kimsenin..Hiçbir milletvekilinin katılmasını doğru bulmam. Her zaman her yerde bunu söylerim. Terörist, insanlık suçu işler. Teröriste karşı bütün siyasi partilerin ortak tavır takınması gerektiğine inanırım. Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörü yok etmesi lazım. Teröre karşı verdiğimiz binlerce şehidimiz var.

"SİYASİ İKTİDARI DA UNUTMAMAK LAZIM"

Tabii şehitlerin parasına el koyan siyasi iktidarı da unutmamak lazım. 15 Temmuz şehitlerinin paralarına yine Beşiktaş'ta 47 şehidimizin parasına el koyan siyayi iktidarı da sizin sorgulamanız lazım. Bu soruyu da Sayın Erdoğan ile karşı karşıya geldiğinizde 'Ben, Kılıçdaroğlu şu soruyu Erdoğan'a sorar mısınız diye bana söyledi, ben onun adına bu soruyu size sormak zorundayım. Çünkü ben bağımsız bir gazeteciyim.. Bu soruyu da ona sormanızı arzu ederim."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li vekillerin terörist cenazesine katılmasının sorulması üzerine kelimeleri çevirerek konuyu AK Parti'ye getirmesi, Bir Başkadır dizisindeki "Lafı eviriyon çeviriyon.." repliğini akıllara getirdi.

Yorumlar 85 Yorum Var
  • Vatandaş 04.12.2020 00:29
    Bakın araştırsın devlet bu Türk ve Müslüman düşmanı haçlı kuklası içimizdeki takiyyeci vatan haini hristiyan yahudi ermeni artığı sabetayist vatan haini kalleş dinsiz tayfaya gelen domuz kemikleri nin yanında germen ce ha pe abdomuzları ve dünyanı baş belâsı simonkarda para hemde çok geliyor. onlar hiçbir Türk ve Müslümanın ve onurlu karakterli bir Türk liderinin aksine köpekçe kalleşçe karakterleri tabiatları olduğu adice ve hayasızca sırf biraz daha domuz kemiği alabilirmiyim diye iyice alçalıyorlar defolun gidin vatikan daki yemek artıklarını yiyin sahipleriniz orada oşt ki oşt.
  • selim 03.12.2020 23:48
    Yav bu müdür milletle dalga geçiyor. Vah vah vah vah vah bu adama oy verene.
  • Vatandaş 03.12.2020 23:26
    Yine bir kanala konusmus.Dostlari ile ulkeye demokrasi ve baris getirecekmis.Hdp ile demokrasi.Ancak teröre destek gelir. Yazik olan buna inanan guruh var.Partisinde demokrasi var mı. Ulusalcilari bir bir uzaklastirdi. Hdp ile demokrasi gelecek.Ne kadar aptalca ifadeler.Boluculerle demokrasi degil ancak hendekler bombalar ölümler gelir.Amaclari daha fazla ozgurluk diyere ulkeyi parcalamak.Abd nin planlarini uygulamak.Allah bunlardan vatanımi korusun.
  • Reşo. 03.12.2020 23:23
    Ah Baykal ah, emin ol senden hiç hoşlanmazdım..! Fakat bu adamı .! Kılıçtaroğlunu görunce sen gözüme melek gibi geliyorsun. Bu bay Kemal,de yok,yok. Hainlik,yüzsüzlük,yalancılık hepsi bunda. Sen hiç olmaz ise,iyi bir yurtseverdin...mandacı değil.
  • Mevzu 03.12.2020 23:20
    Gülüyorum gerçekten böyle bir komedi filmi çekilse hasılat rekoru yapar
Daha fazla yorum görüntüle