Kovid-19 pandemisi dünya çapında devam ederken, herkesi şoke eden bir gelişme Avusturya parlamentosunda yaşandı.

Avusturyalı Milletvekili Michael Schnedlitz, mecliste yaptığı konuşmada, yanında getirdiği bir kolaya Kovid-19 antikor testi uyguladı. Kameraların canlı yayınladığı test pozitif çıkınca ortalık karıştı.

Vekilin videosu sosyal medyada kısa sürede yayılırken, Schnedlitz, Kovid-19 testlerinin değersiz ve çok pahalı olduğunu söyleyerek, bunun ilaç şirketlerinin bir oyunu olduğunu iddia etti. Kurz hükümetini hedef alan vekil, "Maalesef bu güvenilmez testler için ülkemiz 67 milyon euro harcadılar" dedi.

Bazı kullanıcılar vekile destek verirken, bilim insanları testin uygulanış tekniğinin yanlış olduğunu belirtti.

Bilim insanlarına göre hızlı testler; patojenin (hastalığa neden olan organizma) genetik materyalini değil, virüsün özelliği olan proteinleri arar. Kola düşük pH'a sahip ve asidiktir. Kolanın içindeki düşük pH değeri, hızlı testlerde bulunan ve virüs proteinlerinin yerleşmesi gereken inci şeritler üzerindeki proteinleri yok eder. Bu nedenle ayrışma, testin bu şeritlerindeki renk parçacıklarını bozar, bağlantı noktaları yaratır ve çizgiler görünür hale gelir

Uzmanlar, bu yolla hamilelik testinin de sonucunun pozitif çıkartılabileceğini belirterek, vekilin yaptığı testin saçma ve bilimden uzak olduğunu açıkladı.

HABER7

Yorumlar 115 Yorum Var
  • Köroğlu 14.12.2020 16:44
    Test cihazlarını yapan bilim adamları geri zekalımı her hangi bir kimyasal veyahut asitli bir madde bu cihazı kullanmana dur deniyorsa atlar ve eşeklerde de kocit var demektir
  • Doktor Mühendis 13.12.2020 21:38
    Çubukta Antikor testini sağlayan kimyasal madde kola yada başka bir sıvı maddeye karşı da duyarlı olabilir ve ölçüm yapabilir.... sorun ne?
  • Barış borkucu 13.12.2020 20:49
    Kısır da yapıyor kola bence doğru
  • Barış borkucu 13.12.2020 20:49
    Kısır da yapıyor kola bence doğru
  • Şevket öz 13.12.2020 16:55
    Yahudi,nin yaptığı hiçbir şey sağlıklı olamaz müslüman için
Daha fazla yorum görüntüle