Türkiye'nin 2. büyük içme suyu projesi olan Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın katılımıyla gerçekleştirildi. "Üretimi ve istihdamı sürdürmek için gereken her tedbiri aldık." diyen Erdoğan, "Çiftçiyi, esnafı asla unutmadık. Bunun yanında kiralarda vesaire düzenlemeye gidiyoruz. Onları da Kabine Toplantımızın ardından açıklayacağız." diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni'nde konuşuyor. Erdoğan, konuşmasında koronavirüs salgınına rağmen yatırımlara ara vermediklerini belirterek, vaka sayılarındaki iyileşmeyle birlikte "tedbirleri peyderpey kaldıracağız" dedi. "Üretimi ve istihdamı sürdürmek için gereken her tedbiri aldık. Çiftçiyi, esnafı asla unutmadık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun yanında kiralarda vesaire düzenlemeye gidiyoruz. Onları da Kabine Toplantımızın ardından açıklayacağız" ifadeleri kullandı. Kuraklık konusunda uyarılarda bulunan Erdoğan, "Kurak bir yıl geçiriyoruz. Yağış oranlarının neredeyse yarı yarıya azaldığı şu dönemde hep birlikte su tasarrufuna önem vermemiz gerekiyor." ifadelerini sözlerine ekledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

KİRA DÜZENLEMESİ GELİYOR

Gaziantep'imize, bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ne sağlık hizmetlerimizden ne de yatırımlarımızdan vazgeçiyoruz. İnşallah vaka sayılarımızın düşmeye başlamasıyla kısıtlamaları azaltmaya başlayacağız. Üretimi ve istihdamı sürdürmek için gereken her tedbiri aldık.  45 milyar liralık bir kaynağı milletimizin kullanımına sunduk. Çiftçiyi, esnafı asla unutmadık. Bunun yanında kiralarda vesaire düzenlemeye gidiyoruz. Onları da Kabine Toplantımızın ardından açıklayacağız. Pek çok destek programını hayata geçirdik. Böylesine kapsamlı bir sağlık ve ekonomi krizini herhangi bir yıkıma izin vermeden bugüne kadar getirdik.

Aşı çalışmalarıyla önümüzdeki döneme çok daha umutlu bakıyorum. Önümüzdeki bahar aylarından itibaren her şeyi olabilecek en iyi seviyeye getirebilmek adına çalışıyoruz.

Yorumlar 0 Yorum Var