Karz-ı Hasen Vakfı evlenmek isteyen gençlere faizsiz borç desteği veriyor

Belli bir seviyede geliri olan ancak yeterince birikimi olmayan gençlere, evlilik için faizsiz borç vermek üzere vakıf kuran Karz-ı Hasen Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Koca, Gerçek Hayat'tan Sevda Dursun'a konuştu. Faizsiz borç verme esasına göre çalıştıklarını anlatan Koca, 33 yaşını geçmemiş ve ilk evliliğini yapan herkesin makul harcama sınırında borç başvurusunda bulunabileceğini söyledi.

Bu mesele üzerine odaklanan Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı, gençlere ekonomik manada destek olmak amacıyla Karz-ı Hasen Vakfı'nın ve Genç Yuva Kooperatifi'nin kuruluşuna öncülük yaptı. Belli bir seviyede geliri olan ancak yeterince birikimi olmayan gençlere, evlilik için faizsiz borç vermek üzere Karz-ı Hasen Vakfı’nı kuran Mehmet Koca, Kanal7 yaptığı haberlere gençlere ve evlenen çiftlere ve vakıf yetkililerine mikrofon uzattı.

Çok beklediniz mi? Evlilik için bir birikiminiz varmıy dı? Çok beklediniz mi? 

Ufak tefek bir birikimimiz vardı ama kredi çektik.

Kimi yakınlarından borç aldı. Kimi ise banka kredisi çekti. 27 yaşındaki Emre Yılmaz'ın imdadına ise Karz-ı Hasen Vakfı yetişti.

Emre Yılmaz: Belli bir nakit ihtiyacımız vardı. Böyle bir vakfın kurulduğunu duyuncada başvuru yapmak istedik ve nişanlımla beraber başvuruda bulunduk.

KARZ-I HASEN VAKFI NEDİR?

Karz-ı Hasen güzel borç verme anlamına gelir. Borç vermek kavramını evlenmek isteyen gençlerimize faizsiz borç verme anlamında bir araya geitrdik.

Eğitim, kariyer planları, yüksek hayat standartları tüm bunlar evlilik yaşını yükseltti. Karz-ı Hasen Vakfı bu ortalamayı düşürmek için kuruldu. Nişanlı çiftlere faizsiz borç vermeye başladı. 

Herhangi bir faiz, dövize ve altına endeks söz konusu değil. 50 bin TL alıysa 50 bin TL ödüyor. 

Böyle birşey olduğunu bilsem kesinlikle başvururdum. Ekstra faiz ödemiyorsunuz. Harama bulaşmıyorsunuz.

Karz-ı Hasen Vakfı'nın amacı gençlerin evliliğini teşfik etmek. Bununda belli başlı şartları var.

33 YAŞINDAN KÜÇÜK OLMAK GEREKİYOR

Borç almanın belli kriterleri 33 yaşından küçük olmak gerekiyor. Ayrıca yapılan evliliğin İlk evlilik olmasıda şart.

BORÇ ALABİLMEK İÇİN GEREKENLER

Borç alabilmek için kefil.

Gelir beyanı.

Findeks raporu.

Borçlanma senet ile yapılıyor.

PARANIN NEREYE HARCANACAĞI ÖNEMLİ

Nişanlı çiftler makul talepleri için borç alabiliyor. Karz-ı Hasen Vakfı evlenmek isteyen gençlere faizsiz borç desteği için verilen para miktarı makul harcama. Örneğin: "5 yıldızlı bir otel kavramı varsa listesinde vakfın ilgisini çekmiyor."

Karz-ı Hasen Vakfı bugüne kadar 20 fazla çifti evlendirdi. O destekle dünyta evine giren Emre Yılmaz aldığı borcu taksitle ödüyor. Yılmaz, "Mobilya, beyaz eşya, halı perde evimin temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde eşyalarımı aldım." dedi.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • HALİL KÖKÇÜ 25.01.2021 14:24
    Bende başvuru yapmak istiyorum kriterleri taşıyorum nasıl başvurabilirim
  • ihsan 17.12.2020 11:29
    helal olsun Allah yardımcıları olsun
  • Abdullah 15.12.2020 21:01
    Emeği geçen ve destek veren herkese ten Allah razı olsun.
  • türkiye 14.12.2020 18:45
    bu işi yapanların ellerinden öpüyorum
  • RECEP 14.12.2020 17:29
    YAŞ SINIRI GEREKSİZ BENCE İHTİYACA VE DURUMA BAKMAK LAZIM TAM TAERSİ 20-25 YAŞLARINDA İNSAN DAHA VERİMLİ ÇALIŞABİLİR AMAÇ İNSANLARI EVLİLİĞE YÖNLENDİRMEK... DESTEK OLANLARDAN ORGANİZE EDENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN BU ÖENEK DAVRANIŞLAR ÇOĞALSIN İNŞAALLAH.. Rabbim kolaylıklar versin
Daha fazla yorum görüntüle