Ermenistan, Dağlık Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybeden askerlerinin anısına üç günlük resmi yas ilan etti. Başbakan Paşinyan, başkent Erivan yakınlarındaki Erablur Mezarlığına giderek buradaki mezarlara çiçek ve çelenk bırakırken, Ermeni halkının yaşadıklarını "kabus" olarak nitelendirdi.

Ermenistan'da Dağlık Karabağ Savaşı'nın sona ermesinden 40 gün sonra, çatışmalarda hayatını kaybeden Ermeni askerler için üç günlük resmi yas ilan edildi. Başbakan Nikol Paşinyan'ın da aralarında bulunduğu binlerce kişi cumartesi sabahı, savaşta ölen askerlerin defnedildiği, başkent Erivan yakınlarındaki Erablur Mezarlığına giderek buradaki mezarlara çiçek ve çelenk bıraktı.

Paşinyan kalabalığın arasında kaldı

Paşinyan, Ermenistan halkına seslendiği vídeo mesajında, "Ulusumuzun tamamı bir kabus gördü ve görmeye devam ediyor. Bazen tüm hayallerimiz ve iyimserliğimiz yıkıma uğramış gibi geliyor" dedi.

Bu arada Ermenistan'da muhalefet, savaşı durduran ateşkes anlaşmasını imzaladığı için Paşinyan'ı "ihanet" ile suçlayarak derhal görevinden istifa etmesini talep ediyor.

Paşinyan karşıtı aktivistler ise, Ermeni liderin mezarlığa geldiği görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak, etrafındaki korumaların silahlarını şemsiyelerin içine sakladığını iddia etti.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Coşkun 19.12.2020 19:04
    Allah onları perişan etsin. Tüm kötülükler son bulsun. İnsanlar acı çekmeden yaşasın. Çocuklar acı cekmesin . Kadınlar zülme ugramasın.
  • ferdi 19.12.2020 15:53
    ermenistan amerikaya uşaklık etsin . diasporaya kucak açsın .daha çoook sızlar . durup dururken azerbeycana saldırdı . türkiyeyi işe bulaştırmak için ona amerika ona akıl verdi . al sana savaş .