Son dakika haberi: Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında koronavirüsle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Aşı çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Özlü, maske-mesafenin hayatımızdan çıkması için en az bir sene daha geçmesi gerektiğini belirtti.

MASKELERİ NE ZAMAN ÇIKARIRIZ?

Bir yılı tamamlıyor artık pandemi. Daha önce elimizde olmayan bir güç başladı; aşı var. Bundan önce korunmak için kaçıyorduk. Ama şimdi ilk defa kendimizi korumak için silahımız var. Bunun mücadelede oldukça önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Ama sihirli değnek değmiş gibi birdenbire her şey düzelecek diyemeyiz. Zaman alacak aşılama. Türkiye'de 40-50 milyon insanı aşılamamız gerekiyor ki pandemiyi bitirelim. Aşılananların da bağışıklık hale gelmesi 1,5-2 ayı alacak. 

Sizin korunmanız hasta olmanızı engeller ama bulaştırmanızı engelleyebilir. Siz aşı olunca sizin için sorun bitecek ama toplumda aşı olmayanların hastalıktan korunabilmesi için en az yüzde 60-70'in aşılanması gerekiyor. 2021 sonuna kadar maske ve mesafeyle yaşayacağımızı düşünüyorum. 2021'in yazına da daha rahat gireceğimizi düşünüyorum. 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Ramazan 20.12.2020 21:26
    Derdiniz aşılamak milleti.
  • BEN 20.12.2020 18:53
    Kardeşim bende covit oldum .ALLAH 'IN İZNİYLE. BİTKİSEL Tedaviyle bir haftada ayağa kalktım.Önceden kalma astım buronşitten kurtuldum.Cigerlerim kuzu cigeri gibi tertemiz olmuş.Ha bu arada covidin bütün septomları bende mevcuttu.iki adım atmadan nefes nefese kalıyordum.boğulacak gibi oluyordum.Bütün eklemler pert olmuş. Zerre kadar koku alamıyordum.Yani resmen entübeydim. Ama ELHAMDÜLİLLAH KURTULDUM hem hiç ilaç almadan.Sadece bitkisel tedaviyle ALLAH 'IN İZNİYLE.
  • Bjk1903 20.12.2020 18:44
    Milleti paronoya yaptiniz be bunun hesahini Allaha nasil vereceksiniz