AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik Başkan Erdoğan'ın önerdiği altılı platformla ilgili "Sn. Cumhurbaşkanımız Gürcistan da olsun diye Sn. Putin'e teklif etti. Sn. Putin'in aralarında sorunlar olmasına rağmen Cumhurbaşkanımız teklifi üzerine kabul etmesi son derece vizyoner bir yaklaşım. İran olumlu, Sn. Aliyev olumlu, Putin ve Sn. Cumhurbaşkanımız zaten olumlu. Tarihi bir fırsat. Burada Türkiye, İran, Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan olacak. Dolayısıyla burada Ermenistan'ın kendisini konumlandırması gerekiyor. Ermenistan için de bir fırsat penceresi oluşmuş oluyor. Teknik görüşmeler ilerliyor, herhangi bir negatif durum yok" dedi.

PUTİN, ERDOĞAN'IN TEKLİFİNİ KABUL ETTİ

Çeli̇k platformdaki̇ altıncı olan Gürcistan hakkında "Biliyorsunuz Rusya ile Gürcistan arasında bazı problemler var. Sayın cumhurbaşkanımız Gürcistan da olsun diye sayın Putin'e teklif etti ve netice itibariyle sayın Putin de kadul etti." dedi.

- MİNSK GRUBU'NA ELEŞTİRİ

"30 yıllık işgalde Minsk Grubu ne yapmıştır?" sorusunun giderek büyüyen bir soru olduğunu söyleyen Çelik, şunları kaydetti:

"Herhangi bir şekilde çözüm misyonu ortaya koyamamışlar. Şimdi Minsk Grubu içerisinde Fransa'nın sürekli olarak Türkiye'ye karşı durmaya çalışan, sürekli olarak Türkiye neredeyse, ister Suriye'de ister Libya'da ister Doğu Akdeniz'de ister Azerbaycan'da, Türkiye'nin durduğu yere mutlaka kendisini karşısında konumlandırmaya çalışan bir tutumu var. Bunun bu meselelere hiçbir faydası yok. Eğer Fransa bu meselelerde sağlıklı bir rol edinmek istiyorsa, yani bunların hepsi bir rol edinme kaygısının gayretiyse onun yolu bu da değil. Türkiye ile doğru zeminlerde, doğru bir dille konuşmak, her zaman diplomatik çözüm yollarının arayışı içerisinde olmak en doğru yoldur. Onun dışında fanatik Ermeni çıkarlarının yönettiği, Kafkaslardaki barışı tehdit eden yaklaşımların hiçbirinin bundan sonra sonuç almayacağı bellidir.

Artık kendi dua etmek için gittiği kiliseden bile kovulan, bakanları istifa eden bir Ermenistan Başbakanı var. Bu radikalizmin, bu saldırganlığın Ermenistan'ı getirdiği yer, net bir şekilde bir çöküştür. Dolayısıyla bu aslında Ermenistan'ı diasporanın da nereye sürüklediğini, birtakım radikal siyasetçilerin de nereye sürüklediğini net bir şekilde göstermesi gereken bir meseledir ya da Fransa'daki bazı siyasetçilerin Ermenistan'ı yine aynı maceralara sürüklemek için teşvik ettiğini, cesaretlendirdiğini gösteren bir yaklaşımdır. Bütün bunlar sağlıklı sonuçlar doğuracak işler değil."

Yorumlar 26 Yorum Var
  • Lado from Georgia 24.12.2020 13:26
    Umarım bu format, işgal altındaki Gürcistan topraklarının Rusya'dan işgal edilmesine katkıda bulunur. Abhazya ve Tshinvali bölgesi (Güney Osetya olarak anılır) Gürcistan'dır!
  • muşlu memet 23.12.2020 12:33
    hepsini anladıkta bu ermenistandan neyin nesi
  • Nasihat 23.12.2020 00:42
    Sadıka milliye ismi verilen Ermeniler unutmamalıdır ki, Emperyalizm bu topraklarda yaşamayacak.Fakat Türk Arap Kürt Ermeni Rum Rus Azerbaycan İran bu topraklarda var olacak. Ticaret ile Kültür ile zenginleşmek ve hep beraber kazanmak varken Ermeniler bu topraklardan olmayan varlıkların gazına gelmemeli. Hatta Yunanlılar içinde aynısı geçerli. Çocuklarımız için iyi komşu olmalı ve kazan kazan politikası yürütmeliyiz. Türklerin dostluğu da düşmanlığıda büyük olur. Muhakkak biz Türklerde zarar görürüz ama düşmanlık besleyen bizden iflah olmaz.
  • Zmnt 23.12.2020 00:17
    Bu savaşın sebebi bence birleşme öncesi hak paylaşımıydı karabağ azerbeycan ın hakkıydı herkez hakkını alacak ve birlik kuruluyor
  • imetlo 23.12.2020 00:02
    Ermenilerin en büyük hatası Türklerle dost olmaktan vazgeçip düşman olmaya karar verdikleri gündür. Bu Ermenilerin kendilerine attıkları en büyük goldür. Rus gazına gelip büyük ermenistan hayalleriyle Osmanlının en zengin insanlarından olan ermeniler şu an bir ekmeğe muhtaç hale gelmişlerdir. Zamanın en zenginleri bu bölgede hep ermeniler olmuştur. Ne diyelim kendi düşen ağlamaz. Ama ermeniler bundan ders çıkarmalı Türkler ile tekrardan dost olmalıdırlar.
Daha fazla yorum görüntüle