Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı ile ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Projemizle TOGG otomobilinin pillerinde kullanılacak lityumu buradan temin etmeyi planlıyoruz. Akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayarlarda bu lityum kullanılacaktır" dedi.

Konuşmasında muhalefete yüklenerek yatırımların devam edeceğini belirten Erdoğan, "Vesayet, darbe ve önümüze takoz koyma girişimleri işe yaramamıştır. Kendi içlerinde taciz, tecavüz ve hırsızlıkları görmezden gelenlerin ipliklerini pazara çıkarmakta kararlıyız. Bu kokuşmuşluğun milletimizden kaçırılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi. Erdoğan, "Reformları hedeflerimize uygun şekilde çıtayı yükselterek sürdürüyoruz" şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

TOOG OTOMOBİLİN PİLLERİ BURADAN TEMİN EDİLECEK

Enerji alanında müjdelerle dolu bir yıl yaşadık. Hep söylediğimiz gibi bu tür işlerde “Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır”.

Hamdolsun ilk neticeye ulaştık. Karadeniz’deki Tuna 1 Kuyusu’nda keşfettiğimiz 405 milyar metreküplük keşif gerçek potansiyeli ortaya koymuştur. İnşallah bu keşiflerle ülkemizin dışa bağlılığını azaltmayı hedefliyoruz. Daha uygun fiyatlarla doğal gaz sunmanın yanında cari açıkta da önemli avantaj elde edeceğiz.

Bizden önce yıllarca ihmal edilmiş stratejik alanda Türkiye’nin gerçek potansiyelini gün yüzüne çıkarmak için yoğun çaba içerisindeyiz.

SONDAJDA TARİHİ REKOR KIRILDI

Maden Tetkik Kurumu bizim dönemimizde 70 yılda yapılan sondajın iki buçuk katı iş ortaya çıkarıldı. 2.5 yılda 4.4 milyon metre sondaj gerçekleştirilerek tarihi rekor kırıldı.

Özellikle bilhassa ülkemizin en stratejik yer altı kaynaklarından bor madenine önem veriyoruz. 

Açılışını yaptığımız bu tesis çabalarımızın son örneğini teşkil ediyor. Dünya bor rezervlerinin yüzde 73'üne sahibiz. 

Bor yatakları lityum da içeriyor. ETİ Maden atıklardaki bor ve lityum alınarak lityum karbonat üretimi gerçekleştirildi. Halihazırda tamamını ithal ettiğimiz lityum ihtiyacının yarıdan fazlasını karşılamış olacağız.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • aynen 27.12.2020 17:41
    Kiskananlar çatlasin reisimizin yolu açık olsun sonuna kadar yanındayız insallah bu vatan hayinlerine fırsat vermeyin
  • İstanbul 10 26.12.2020 17:45
    Maşallah bereketli olsun inşş Birde Libyadan Vanayı açarsakkk gel keyfim gell Macron a yok Merkele varrr O bir reis hayranııı++++!!!!!