Bazı basın mecralarında çıkan "Somali'deki Türk askerlerine saldırı" haberinin doğru olmadığı açıklandı. Saldırının Türk üssünün 15 km uzağında yol yapım çalışması yürüten Türk işçilerine yönelik olduğu kaydedildi. Dışişleri Bakanlığı, aralarında 1 vatandaşımızın da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Olayda 4'ü Türk çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Haber7'nin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre; yol yapım çalışması yapmakta olan bir Türk firmasına ait şantiyeye motosikletli bir saldırgan tarafından intihar saldırısı düzenlendi.

Saldırının Türk askeri üssüne 15 km uzağında gerçekleştiği belirtildi. Üste herhangi bir olumsuz durumun olmadığı aktarıldı.

TÜRK DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Somali'de bu sabah bomba yüklü araçla bir Türk firmasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, aralarında 1 vatandaşımızın da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Olayda yaralanan 4 vatandaşımızın sağlık durumu yakından takip edilmektedir. Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve Somali'nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali hükümeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • hakikat 02.01.2021 17:48
    fransadan başkasını arama
  • samse 02.01.2021 14:07
    fransız köpeklerin işidir