Geçtiğimiz günler başlattığı İHA tatbikatıyla düşmanlarına gözdağı veren İran, şimdi de yeraltına inşa ettiği füze üssünü açıp görüntülerini yayınladı.

İran ülkenin güneyinde, Basra Körfezi kıyısında yeni bir yeraltı füze üssü açtı.

Açılış törenine çok sayıda İranlı komutan katıldı.

"STRATEJİK TESİSLERDEN BİRİ"

Buradaki törende bir açıklama yapan İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, bu kompleksin Devrim Muhafızları'nın stratejik füzeleri depolama tesislerinden biri olduğunu söyledi.

"FÜZELER YIKICI GÜCE SAHİP"

Selami, üste bulunan füzelerin yüzlerce kilometre menzile sahip olduğunu ve anti-elektronik harp yetenekleri dahil olmak üzere yıkıcı güce sahip olduğunu belirtti.

"DÜNYANIN EN İYİ FÜZELERİNE SAHİBİZ"

IRGC komutanına göre; ellerindeki karadan-denize, karadan-karaya, havadan-denize ve denizden-havaya füzeler dünyanın en iyileri arasında yer alıyor.

İSRAİL VE ABD BAYRAKLARININ ÜSTÜNE BASIP GİRDİLER

İranlı komutanlar yeraltındaki üsse, İsrail ve ABD bayraklarını çiğneyerek girdi.

İHA TATBİKATI

İran yönetimi, Simnan eyaletinde iki gün sürecek İHA tatbikatı başlatmıştı. Tatbikatta İHA'ların kabiliyetlerini artırılması hedeflenmişti. Burada açıklama yapan İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, "Ordumuzun parmakları tetikte, eğer düşmanlarımız en ufak bir hata yaparsa silahlı kuvvetler şiddetli bir karşılık verecek" demişti.

HABER7

Yorumlar 77 Yorum Var
  • sinan 09.01.2021 08:27
    ya bunlardan hiç bir şey olmaz.. ya sivil uçağı ya boş kampları vururlar ya da abd israille birlik olur müslümanları vururlar...
  • uygar 09.01.2021 02:44
    iran önce ruslarla bir olup suriyede öldürdüklerinizin hesabını verin sizin siyonistlerden farkınız yok. güçlü türkiyeyle hepsinle başedeeğiz inşallah
  • Erkan 09.01.2021 02:24
    Müslüman sen bunu iyi bil bugünün müslümanı kafirle savaşmaz savaşamaz ancak birbirinin kanını döker lütfen hayal görmeyelim
  • Hasan 09.01.2021 02:11
    İran neticede nükleer silah üretecek olsa, bu nükleer silahını ilk kullanacağı ülkeler islam ülkeleri ve özellikle Türkiyedir.
  • Fatih yavuz kanuni 09.01.2021 00:35
    Siz önce kafirlerle iş birliği yapıp suriyede akıttiğınız musluman kadın cocuk masumlarin hesabını nasil vereceksiniz onu düşününde kendinize gelin yosa bir hz.ömer çıkar
Daha fazla yorum görüntüle