Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Büyükelçiler Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 'Türkiye Avrupa Birliği ailesinde hak ettiği yeri almalı.' diyen Erdoğan, "Brexit ile beraber artan belirsizlik ancak Türkiye'nin AB ailesi içinde yer almasıyla giderilecektir." dedi. "Son yıllarda hukuka aykırı faaliyetlerini artıran Yunanistan'ı gerginliği tırmandıran faaliyetlerinden vazgeçmeye davet ediyoruz.50 bin briket konut yapma planımızın yarısından fazlasını hemen hemen gerçekleştirdik. Altyapını da yapıyoruz. Sizinle oraya gidene kadar bunu da bitirmiş oluruz. Türkiye'nin neler yaptığını, İdlib'teki muhacir insanların, buraları nasıl heyecanla beklediğini orada göreceksiniz." dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

'KUSURA BAKMAYIN, DOST ACI SÖYLER AMA GERÇEĞİ SÖYLER'

Türkiye'den başka DEAŞ'la onurlu şahsiyetli mücadele veren AB ülkesi var mı? Gözlerinin yaşına bakmayız.

PKK ile YPG ile aynı şekilde mücadelemiz sürerken, maalesef batılı dostlarımız PKK, YPG... Bunlarla ilgili onları kendi ülkelerinde barındırıyor. Kusura bakmayın, dost acı söyler ama gerçeği söyler. Ben gerçeği söylemek mecburiyetindeyim. Türkiye bunları sizinle paylaşmazsa bilesiniz ki yarın aynı bela sizin de başınıza gelecektir.

'SAVAŞTIK, SAVAŞIYORUZ, SAVAŞACAĞIZ'

Hepinizle NATO'da beraberiz. Bunu da birlikte sürdürmemiz gerekir.

Bizim yanımızda yer almadılar. Binlerce TIR silah, mühimmat, araç-gereci terör örgütlerine gönderildi. Bunlar verildi. Terör örgütleri bunlarla bize savaş açtı. Biz bir NATO ülkesi olarak bunlarla savaştık, savaşıyoruz, savaşacağız. Geri durmak yok.

Aynı şekilde Libya, Dağlık Karabağ gibi bazı kesimlerce sorumlu adledilen alanlardan hiçbiri AB ile ve üye ülkelerle ilişkilerimizin özüne müteallik değildir.

'HAFTER'E KARŞI MÜCADELEMİZİ VERMEMİŞ OLSAYDIK MUTABAKAT HÜKÜMETİ YOK OLURDU'

Berlin Konferansı'ndan çıkan kararlara uyuldu mu? Darbeci Hafter kendini koruma durumunda mı? Koruma durumunda. Biz darbeci Hafter'e mücadelemizi vermemiş olsaydık, uluslararası camianın kabul ettiği şu andaki Milli Mutabakat Hükümeti yok olurdu. Bizim orada varoluşumuz Milli Mutabakat Hükümeti'nin ömrünü uzatmıştır.

Bugüne kadar 9 bine yakın yabancı terörist yakalandı ve hepsini de geri gönderdiler.

Yorumlar 0 Yorum Var