13 Ocak 2021 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge Çakmak
Kurgu: Hüseyin BİÇE

BAKAN SELÇUK MÜJDEYİ VERDİ

Nakdi ücret desteği ile istihdama dönüş ve artı istihdam teşviklerinin tutarı arttı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, nakdi ücret desteği ile istihdama dönüş ve artı istihdam teşviklerinin tutarının arttığını bildirdi.  Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Selçuk, 2021 Ocak döneminden itibaren geçerli olmak üzere asgari ücret artış oranının (yüzde 21,56) Cumhurbaşkanı kararıyla nakdi ücret desteğine, istihdama dönüş teşvikine ve artı istihdam teşvikine yansıtılacağını belirtti.

SÜRPRİZ HAMLE

Başkan Erdoğan, BiP ve Telegram'a katıldı

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın 'zorunlu güncelleme' kararı büyük tepki çekmişti. Türkiye ve dünyada Telegram ve BİP'e akın devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da BiP ve Telegram'a katıldığı resmen duyuruldu. Başkan Erdoğan'ın ilk gönderisi büyük beğeni topladı.

KORONADA SON DURUM

Bakan Koca uzun bir aradan sonra hasta sayısının 1000’in altına düştüğünü duyurdu

Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 179 bin 208 Kovid-19 testi yapıldı, 9 bin 809 kişinin testi pozitif çıktı, 171 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 2 bin 701 oldu, 10 bin 13 kişinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 218 bin 464'e yükseldi.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da uzun bir aradan sonra günlük hasta sayısının 1.000’in altına düştüğünün müjdesini verdi.

SAVUNMA SANAYİNİ HEDEF ALDILAR

Milli projelerin ihale bilgilerini sızdırmışlar

Savunma Sanayii Başkanlığı’ndaki milli projelerle ihale bilgilerini yabancı şirketlere satan eski proje müdürüyle birlikte 5 şüpheli gözaltına alındı. 1 yıla yakın bir süre izlenen şüphelilerin birçok ihale, proje ve tedarik bilgilerini, yabancı firma temsilciliği yapan kişilere pazarladığı öğrenildi.

Proje müdürü ile yabancı şirket temsilcisinin evinde 6 milyon Euro bulundu.

METEOROLOJİ’DEN BİRÇOK İLE UYARI

İstanbul’da kar yağışı müjdesi sonrası 29 il için sarı, 4 il için de turuncu alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre; 29 il için sarı, 4 il için ise turuncu uyarı verildi. Meteorolojiden İstanbul için de müjdeli kar haberi geldi. İstanbul bugünden itibaren Sibirya üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgasının etkisi altında kalacak ve 4 gün boyunca kar yağışı olacak.

TÜRKİYE KARŞITI KARAR

Pentagon’dan yeni F-35 açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Yarbay Thomas Campbell, Türkiye'nin F-35 üretimindeki payının 2021 ve 2022 yıllarında daha da azaltılacağını söyledi. F-35'lere parça üretmede sıkıntılar yaşayan Pentagon, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, F-35'lerin tam kapasiteli seri üretimini askıya aldığını, ancak düşük hızlı seri üretimin (LRIP) devam edeceğini duyurmuştu.

DİKKAT ÇEKEN TÜRKİYE ÇIKIŞI

Miçotakis: 2021 yılı içinde ilişkiler daha iyi olacak

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 25 Ocak'ta yeniden başlatılacağı açıklanan istikşafi görüşmelerin öncesinde verdiği özel mülakatında Türkiye-Yunanistan ilişkilerini değerlendirdi. Miçotakis, "2021'de Türk-Yunan ilişkileri daha iyi olacak" ifadesini kullandı.

İNANILMAZ RAKAM

Dünyada Telegram’a katılım sayısı her geçen gün hızla artıyor

Whatsapp, yeni güncelleme ile kullanıcı verilerini paylaşılacağını duyurmasının ardından dünyada kullanıcılar Telegram'a yöneldi. Telegram'ın resmi duyurusuna göre, kullanıcı sayısında son 3 günde inanılmaz bir rakama ulaşıldı. Telegram, uygulamayı kullanan sayısının 500 milyonu geçtiğini duyurdu. Sadece son 72 saatte 25 milyon kullanıcı Telegram'a katıldı.

CİMBOM ÇEYREK FİNALDE

Nefes kesen maçta G.Saray penaltı atışlarıyla güldü

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda normal süresi 0-0, uzatma bölümleri 1-1 tamamlanan maçta penaltı atışlarında Yeni Malatyaspor'a 7-6 üstünlük kuran Galatasaray çeyrek finale yükseldi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • zafer gülten 13.01.2021 20:49
    ücretler mi artırılmış...e devlet e baktım,emekli maaşıma topu topu 180 tl zam olmuş.maaşım ek ödemeyle birlikte 2419 tl olmuş,net asgari ücretin altında yani. ve asgari ücret bir kişinin geçinebilmesi için belirlenmiş en düşük rakamdır.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek