ABD'nin eski Başkan adayı Hillary Clinton, 30 milyonu aşkın takipçisine İstanbul'da Suudi Arabistan konsolosluğunda katledilen Cemal Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğünü anlatan belgeseli seyretmeleri tavsiyesinde bulundu.

Twitter paylaşımında, "The Dissident'ı (Muhalif) görmediyseniz, umarım görürsünüz" diyen Clinton, "Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi hükümeti tarafından öldürülmesiyle ilgili bu inanılmaz derecede güçlü belgesel, şimdi izlenmek için hazır" ifadelerini kullandı.

TRUMP'I SUÇLAMIŞTI

Hillary Clinton, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, "Kaşıkçı öldürülürken konsoloslukta olanların örtbas edilmesinin bir parçası olan bir başkanımız (Donald Trump) var" açıklamasında bulunmuştu.

TÜRKİYE VE MİT'İN BAŞARISI

Söz konusu belgeselde, Türkiye'nin üzerine yıkılmak istenen Cemal Kaşıkçı cinayetinde Türkiye'nin başarılı medya iletişimi ve MİT'in cinayetin çözülmesine ilişkin başarılı istihbarat çalışması gözler önüne seriliyor. Belgeselde, İletişim Başkanı Fahrettin Altun da önemli açıklamalarda bulunuyor.

YAYINLANACAK PLATFORM BULUNAMAMIŞTI

Amerikalı belgesel yönetmeni Bryan Fogel, 2018’de İstanbul'da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı dosyasını ele alan belgeseli "The Dissident (Muhalif)" hakkında New York Times gazetesine verdiği röportajda 8 aylık uğraşlarına rağmen belgeseli yayınlayacak önemli bir internet yayın platformu bulamadıklarını, bu nedenle bağımsız bir şirketle anlaşmak zorunda kaldıklarını söylemişti.

HABER7

Yorumlar 0 Yorum Var