Dijital dünyada oyun sektörü son yıllarda büyük ve hızlı bir gelişme gösteriyor.  Tamamen yerli mühendislerden oluşan ekipler artık dünya çapında başarı elde eden oyunlara imza atabiliyor. HES Games Kurucusu Enes Yıldırım’da Sabotaj isimli oyunuyla bu başarımı gösteren isimler arasında yer alıyor. Sıradışı Strateji programına katılan Yıldırım, "Türkler tarafından Türkiye'de geliştirilen oyun" etiketi altında yayınlanan Sabotaj oyununda Kalekol isimli bölümde zırhlı askeri aracın üzerindeki ŞHT. Eren Bülbül yazısı da dikkatleri çekti.

Eren Bülbül unutulmadı

HES Games’in, "Türkler tarafından Türkiye'de geliştirilen oyun" etiketi altında yayınlanan Sabotaj oyunu ilk etapta Türkiye, önümüzdeki 6 ay içinde ise Avrupa ve MENA bölgesinde Steam üzerinden aktif edilecek. HES Games, bunun için gerekli arayüz ve çeviri çalışmalarını gerçekleştiriyor. Yıldırım geliştirdikleri Sabotaj oyununu ele alarak Türkiye’deki gerçek mekanların dijital dünyaya aktarıldığını gösterdi. Kalekol isimli bölümde zırhlı askeri aracın üzerindeki ŞHT. Eren Bülbül yazısı da dikkatleri çekti.

Yıldırım, Mavi Balina ve Momo gibi gençleri intihara teşvik eden oyunlara dikkat çekerek dijital dünyadaki tehlikeyi anlattı. Mavi Balina ve Momo gibi oyunların dünya genelinde 136 gencin ölümüne sebep olduğunu dile getirdi. Ayrıca bu oyunların mesajlaşma uygulamaları üzerinden talimatlarla yerine getirilen görevler olduğundan bahsetti.

Yorumlar 0 Yorum Var