İstanbul’da uzun süredir beklenen kar yağışı, bazı ilçelerde gece boyunca devam etti. Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısında da Marmara bölgesi için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. İstanbul'da öğle saatlerine kadar il genelinde, öğleden sonra Anadolu yakasında kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışı beklendiği duyuruldu. Bu sabah ve özellikle gece saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayına karşı uyarı verildi. CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, bugün kar yağışının akşam saatlerine kadar süreceğini belirterek, ''Belki yarın ve Salı günü de ince ince geçişler şeklinde kar yağışı görebiliriz ama örtü yapacak çapta değil'' dedi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya dışında bütün bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Gümüşhane, Tokat, Sivas, Kütahya, Çankırı, Balıkesir'in doğusu, Kahramanmaraş'ın yüksekleri ve Toroslar mevkii ile sabah saatlerinde Ankara ve Eskişehir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin kıyıları, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve özellikle gece saatlerinde Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKŞAM SAATLERİNE KADAR YAĞACAK

CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, bugün kar yağışının akşam saatlerine kadar süreceğini belirterek, ''Belki yarın ve Salı günü de ince ince kar geçişleri görebiliriz ama örtü yapacak çapta değil'' dedi. 

Bünyamin Sürmeli, CNN Türk canlı yayınında son durumu şöyle anlattı:

''Şehir içinde beklediğimiz kar yağışı Anadolu yakasında iç kesimlerde 10-13 santim kadar. Bunun etkin kısmı bugün sabah 08:00 - 09:00 suları ile akşam 05:00 - 06:00 sularına kadar. Sonra zayıflıyor kar yağışı. Avrupa yakasında bu kar yağışında payı az. Belki yarın ve Salı günü de ince ince geçişler halinde kar yağışı görebiliriz ama örtü yapacak çapta değil. Soğuk var ama yağış yok. Soğuk bir süre bu seviyede gidecek. Sıcaklığın hissedilen değeri sıfırın altında. Yurt genelinde kar yağışının en etkili olduğu yerler Marmara'nın ortası ve doğusu...Başkent de bugün kar alacak ama ciddi örtü yapacak çapta değil. Doğu Anadolu'da iyi bir kar yağışı bekliyoruz. Karadeniz'in iç kesimlerinde ciddi bir yağış bekliyoruz. Haftanın ortasını geçtikten sonra hava sıcaklığında adım adım artış bekliyoruz.''

METEOROLOJİ'DEN KAR, BUZLANMA VE DON UYARISI

Buzlanma ve don olayına karşı uyaran Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle:
''Yoğun kar yağışına, buzlanma ve don olayına, rüzgar ve fırtınaya Dikkat! Hava sıcaklığı: Kuzey, iç ve batı kesimlerde azalmaya devam edeceği ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır! Bu sabah ve özellikle gece saatlerinde Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır!''

Yorumlar 3 Yorum Var
  • dervıs baba 17.01.2021 17:25
    Kardesım kar yagdı ıste ne zaman yagacak dıye dertlenıyorduk sımdı ne zaman gıdecek yagsın bıraz barajlar dolsun ortalık duzelsın ıyıdır kar eskıden gunlerce kalkmazdı.
  • İsmail 17.01.2021 14:37
    Sayın Sürmeli daha iki hafta kadar önce kar umudunuz olmasın, ihtimal en fazla yüzde 35 demişti!
  • Asdf 17.01.2021 14:20
    Bünyamin abi :)