Türkiye Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1993 yılında yaptığı konuşma günümüze hala ışık tutuyor. 

Turgut Özal'ın 1993 yılında  'İslami Araştırmalar Dergisi'nin "Değişim Sürecinde İslam" konulu panelinde yaptığı son konuşmada "Düşünceyi ifade hürriyeti, din ve vicdan hürriyeti, teşebbüs hürriyeti" konularında çok önemli mesajlar veriyor. Özal'ın bu konuşması toplum önünde yaptığı son konuşma olarak da biliniyor. Özal bu konuşmayı yaptıktan günler sonra hayatını kaybediyor.

Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden 8. Cumhurbaşkanı Özal, 66 yıllık ömrünü, Türkiye'nin özgür, demokratik ve sivil bir yapıya kavuşması için adadı.

 

Yorumlar 55 Yorum Var
  • Musa 13.03.2021 09:41
    Milletine hizmetinden dolayı teşekkür ederim. Milltine daha çok teknik üniversiteleri güçlü kılıp teknolojik üretime daha fazla çalışma göstermesini isterdim. Irak ile bir olup başımıza bela olan pkk’yı dilebilirdi.
  • Özcan düzova 19.01.2021 18:01
    Allah ondan razı olsun Daha ne kadar genç mış Eğer öldürülmeseydi herhalde türkiye'mize daha çok şeyler katacak bir insandı.
  • belde 19.01.2021 11:05
    o yıllar yapılan altyapı yatırımları olmasa idi şimdi nal toplanırdı bence. otoyol, türksat uydusunun temelleri o zaman atıldı. birçoğu bunu bilmez. serbest piyasa, din, düşünce hürriyeti o zaman sağlandı. birçoğu bunu hayal zannediyor. zor yıllardı lakin güzel günlerdi o zaman. iyi fikirler zor zamanlarda gelişir. Özal bu millete verilmiş özel bir lider bence. kim ne derse desin
  • belde 19.01.2021 11:03
    o yılları yaşamayanlar boş yorumlar yapıyorlar. millet o yıllarda her alanda çalışıyordu. şimdi herkes işin kolayına gidiyor. çalışmadan kazanmaya çalışan birçok kafa var hala daha. elbette o zaman da vampirler vardı. devletten geçinenler, devletten ihale alıp yapmış gibi para sömürenler. bunlara hayali ihracatçı denilirdi o zaman. şimdi teknoloji gelişti lakin tembellik son sürat.
  • C.Türk 19.01.2021 10:16
    Allah Nur içinde yatırsın!.....Onun Ölümüne sebep olanlar(Fetö) şimdi belalarını buluyor!
Daha fazla yorum görüntüle