Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Memiş, emtia fiyatlarında yaşanan düşüşlerin kalıcı olmayacağını söyledi. "Altının tekrar 500 TL olacak mı?" sorusuna da yanıt veren Memiş, ons altında 1888 doların kritik seviye olduğunu ve kırılması durumunda hızlı yükselişlerin gelebileceğini söyledi.

Yeni haftaya yükselişle başlayan altın bugün yine dümen kırdı. Altın fiyatları yönünü aşağıya doğru çevirdi. Dün 5 liraya yakın değerlenen gram altın bu sabah saatlerinde 440 seviyesinde hareket ediyor. Ons altın ise 1.835 dolar civarlarında. Altın fiyatlarındaki güncel durum bu şekildeyken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasa ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Yatırımcıya dikkat çeken uyarılarda bulunan Memiş, altına olan güvenini bir kez daha tazeledi. Memiş, "Ons altında 1888 dolar kırılırsa 2 bin dolar hızlı aşılabilir" dedi.

YouTube üzerinden paylaşmış olduğu son videosunda altın fiyatlarını değerlendiren Memiş, şunları söyledi:

"Emtia fiyatlarının baskı altında kaldığı bir haftayı geride bırakıyoruz. Özellikle de altın fiyatlarının gram ve gümüşün gram fiyatında dolar kurunda yaşanan geri çekilme ile birlikte biraz daha hızlı bir gerileme yaşandığını gördük. Bu fiyatlamalar karşısında yatırımcılar özellikle de orta ve uzun vadede altın ve gümüş alacak olanlar da yine bu hafta içinde fırsatları yakalamış oldu.

2021 yılına başlayalı iki hafta oldu. Bu iki haftalık süreç içerisinde sert bir şekilde yükselen altın ve gümüş fiyatları ilk haftada yükseldi, ikinci hafta da sert düşüş yaşadı. Önümüzde daha 11 ay var, bu süreçte neler yaşanacak neler? Hatırlanacağı üzere daha önceki videolarımda da sık sık 2021 yılında altın fiyatlarının dalgalı yükseliş seyri göstererek değer kazanacağını dile getirmiştim.

Daha yılın iki haftasında bu dalgalı seyrin gerçekleştiğini görüyoruz. Emtia piyasası yılın birinci haftasında sert yükseldi, ikinci haftasında düştü.

Yorumlar 0 Yorum Var