ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldı. Trump daha sonra Maryland'daki Joint Base Andrews havalimanına gidecek ve burada bir basın toplantısı düzenleyecek. ABD Başkanı daha sonra Joe Biden'ın yemin törenine katılmadan Florida'ya uçacak.

4yıldır ABD Başkanı görevini yürüten Donald Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldı. Trump'a eşi Melania Trump eşlik ederken, helikoptere binen Trump daha sonra gazetecilere dönerek son kez el salladı.

Burada kısa bir açıklama yapan Trump, "ABD Başkanı olmak hayatımın en büyük onuruydu. Dünyadaki en harika insanlar, en harika ev... Sizlere 'elveda' demek istiyorum. Umarım bu benim için uzun soluklu bir ayrılık olmaz" ifadelerini kullandı.

TRUMP BEYAZ SARAY'DAN AYRILDIKTRAN SONRA FLORIDA'YA GİTMEDEN ÖNCE BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

Beyaz Saray'dan ayrıldıktan Trump, Maryland'daki Joint Base Andrews askeri üssüne geldi ve burada bir basın toplantısı düzenliyor. 

Trump'ın açıklamalarında satırbaşları;

"Tüm aileme teşekkür ediyorum. Melania Trump'a bana verdiği destekten ötürü çok teşekkür ediyorum. 4 yıl boyunca harika işler yaptık, ekibime teşekkür ederimABD ordusunu yeniden inşa ettik, Yeni bir güç (uzay gücü) inşa ettik.

Sizin başkanının olmak benim için büyük onurdu. Sahada çok çalıştık. 75 milyon oy aldık. Bu bir rekordu.

Umarım yeni yönetim başarılı olur, onlara başarı temenni ediyorum. Biz onlara iyi bir temel bıraktık.

Sizi seviyorum, bir şekilde geri döneceğiz.

Yorumlar 0 Yorum Var