Çin'in kuzeydoğusunda bulunan Heilongjiang eyaletinin Harbin şehrindeki sokakları ilaçlamak için sürücüsüz bir araç görevlendirildi.

Yerel yetkililerin yaptıkları açıklamaya göre, Harbin'de Perşembe günü 10 teyitli Kovid-19 vakası ile 31 asemptomatik vaka tespit edildi.

Harbin'deki sağlık komisyonu, yeni vakaların hepsinin, yüksek riskli gruplara uygulanan nükleik asit taramaları sırasında tespit edildiğini belirtti.

Komisyon, teyit edilen tüm vakalar ile 28 asemptomatik taşıyıcının, hayvancılık ve et işleme alanında faaliyet gösteren bir şirketin çalışanları, geri kalan 3 asemptomatik vakanın ise çalışanların aile üyeleri olduğunu bildirdi.

Xinhua Haber Ajansı 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Mazotçi 24.01.2021 12:47
    Devlet dışarıyı temizleyecekmişmişmiş. Akıla bak. Barem belediyeler karayolları bozuk yolları onarsın de. Kafan çalışmıyorsa da sus. Haksız mıyım admin biladerim
  • Ali Küpeli 24.01.2021 04:07
    Acaba devletimiz evde kal diyor bizde uyuyoruz da aşıyı geçtik acaba herkes evde iken çinin yaptığı gibi dışarıları temizleseler olmaz mı ev de kal demeye elimizden bu gelir demenin bir tık fazlası çok mu zor koskoca devletimize
  • GelecekLinux 23.01.2021 14:32
    demekki çinde insan kıtlığı başlamış :))