23 Ocak 2021 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge Çakmak

Kurgu: Abdurrahman Unutulmuş

ÜLKELERİ TEHDİT ETMEYE BAŞLADILAR
Google, Avustralya hükümetine kafa tutuyor

Avustralya, internet kullanımın artmasıyla 2005’ten beri yazılı medyanın reklam gelirlerinin yüzde 75 düşmesi üzerine ulusal medyasını koruma kararı buldu. Devrim niteliğinden bir tasarı hazırlayan Avustralya hükümeti Google, Facebook başta olmak üzere haber içeriği yayınlanan platformlara kullanılan haberler karşılığında ulusal medya kuruluşlarına para ödeme zorunluluğu getireceğini açıkladı. Google, bu yasa tasarısının senatodan geçmesi durumunda, ülkede tüm hizmetlerini kapatacağını belirterek Avustralya hükümetini tehdit etti.

 

TWİTTER YİNE SAHNEDE
Trump’ı tehdit eden Hamaney’in hesabı kapatıldı

İran dini lideri Ali Hamaney, resmi Twitter hesabından, Donald Trump'a benzeyen ve golf oynayan bir kişinin İHA tarafından hedef alındığını gösteren fotoğraf paylaştı. Fotoğraf, Kasım Süleymani’nin intikamının alınacağını ima eden bir tehdit olarak dünya gündemine otururken Twitter, Hamaney’in hesabını kapattı. Twitter böylelikle Donald Trump ve Çin’in Washington Büyükelçiliği’nin resmi hesabından sonra bir başka güçlü figürü daha engelleyerek dünya siyasetine yön verme çalışmalarını sürdürdü.

 

TEDBİRLER GEVŞETİLECEK Mİ?
Erdoğan: Restoranlar işi sıkı tutacaklarını söylüyor ama tutmuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs tedbirleri konusunda açıklamalarda bulundu. Restoran işletmelerinin kısıtlamaların gevşetilmesi şeklindeki taleplerinin farkında olduklarını belirten Erdoğan bu konuyu Kabine toplantısında ele alacaklarını belirtti. Başarılı giden süreci tersine çevirmek istemediklerini söyleyen Erdoğan restoranların işi sıkı tutmamaları konusunda endişe duyduklarını dile getirdi.

 

YENİ KISITLAMA
Mutasyonlu vaka artışı nedeniyle Brezilya’dan uçuşlar durduruldu

Sağlık Bakanlığı 22 Ocak koronavirüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 163 bin 142 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 967 kişinin testi pozitif çıktı, 149 kişi hayatını kaybetti. Yeni hasta sayısı 734, ağır hasta sayısı ise 2 bin 3 oldu. Bu arada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca artan mutasyonlu virüs kaynaklı vakalar sebebiyle Brezilya'dan Türkiye'ye olan uçuşların geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.


EMAİL ADRESİ BİLE BÜYÜK TEHLİKE
ABD’de müşteri bilgilerine ulaşan bir adam insanların yatak odalarını gözetledi

ABD’de yaşanan bir olay şirketlerle paylaşılan email adresi gibi bilgilerin aslında ne kadar güvensiz olduğunu gösterdi. Dallas şehrinde bir güvenlik şirketinin eski çalışanı, 9 bin 600’den fazla müşterisinin e- posta hesabına eriştiğini, 200 müşterinin de yatak odası kameralarından röntgenlediğini itiraf etti.


KAZARA MİLYONER
Balığa giden Taylandlı genç bulduğu ambergis taşı sayesinde servet kazandı

Tayland'da balıktan dönen 20 yaşındaki bir genç yerde bulduğu kaya parçası ile zengin oldu. Kaya parçasının altın değerinde görülen ve balina kusmuğu olarak bilinen ambergris taşı olduğunu anlayan genç adam, 2 milyon 138 bin TL'lik servete kondu.


EMSAL MİRAS KARARI
Kayınpederinden kalan mirası yiyen damat tüm mirası faiziyle ödeyecek

Yargıtay, ailelerinden miras kalan çiftleri yakından ilgilendiren bir karar aldı. Görülen boşanma davasında kadın babasından kalan mirasın ortak hesaba yatırdıklarını ve eşinin bu parayı çekip hoyratça harcadığını iddia ederek babasından kalan mirasın tamamını talep etti. Yargıtay kayınpederinden kalan mirası harcayan adamın tüm mirası faiziyle birlikte ödemesini hükmetti.

 

İNDİRİM GELECEK
Ayçiçek rekoltesindeki yüksek beklenti ayçiçek yağı fiyatlarına yansıyacak

Son dönemde yaşanan fiyat artışıyla gündeme gelen ayçiçek yağı hakkında önemli bir açıklama geldi. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün bu yılki rekolteyi yüksek beklediklerinin ve üretim artışıyla fiyatların düşeceğini dile getirdi.

 

İKİ TRANSFER
Galatasaray Onyekuru ve Halil Dervişoğlu ile anlaştı

Galatasaray devre arası transfer döneminde iki isimle imza aşamasına geldi. Sarı-kırmızılı ekip daha önce de Galatasaray formasını giyen Nijeryalı hücumcu Henry Onyekuru ile görüşüldüğünü KAP’a bildirildi. İngiliz ekibi Brentford’da forma giyen gurbetçi futbolcu Halil Dervişoğlu da imza için İstanbul’a geldi.

 

 

Yorumlar 18 Yorum Var
  • hasan 25.01.2021 19:02
    İnsanlar kendi uygulamalarımıza dönmezse ilerde bu gibi sorunlar çok yaşanır. Bir şeylerin değişmesini beklemeden siz kendiniz değişime geçin. Ben yaay indirip kullanmaya başladım bile
  • Yoru/yorum 24.01.2021 08:46
    Alternatifi olan hiçbişey tehdit olamaz. Kaldı ki o alternatif ler boşuna yapılmıyor. Zamanı ve olgunluk dönemi geldiğinde darbe yapmak için varlar. Google da öyle. Yandex, yaani, Yahoo ne işe yarar. Ben şahsen abd barbarlığı sıktığı için pekçok hizmetin bir kısmını yaani den birazını da yandex den kullanıyorum güle güle Google...
  • adalet 23.01.2021 22:46
    ...yaaani....yerli ve milli ....simdilik tek çare ...gecin yaaaaaaniye .. rahat edin ...
  • adil 23.01.2021 22:44
    Yerli ...türk .... gogleyi ...kurun ....yetkililer ...uyumayın ....artık .yeter
  • Türk Vatandaşı 23.01.2021 21:48
    Kolayı var kullanmayın. Zorla kullandırtmıyorlar değil mi?
Daha fazla yorum görüntüle