Rusya'da zehirlendikten sonra Almanya'da tedavi gören ve daha sonra ülkesine dönen muhalif lider Aleksey Navalny, havalimanında tutuklanmıştı. Navalny'nin serbest bırakılması isteyen destekçileri, protestolara başladı. Polisin, eylemcilere sert müdahale ettiği görüntülendi. Navalny'nin eşi Yulia Navalnaya dahil 1000'den fazla kişi gözaltına alındı.

Rusya'nın Krasnoyarsk, St Petersburg, Tomsk, Vladivostok ve Omsk kentleri başta olmak üzere çok sayıda şehirde, Navalny'nin serbest bırakılmasını isteyen destekçilerinin protestolara başladı. Polisin bazı yerlerde protestoculara müdahale ettiği görüntülendi.

Sosyal medyada protesto gösterilerine katılanlar "Hırsız Putin, Putin istifa" sloganları attı. Polis ana caddeleri kapatırken, metro seferleri de durduruldu.

NAVALNY'NİN EŞİ DE GÖZALTINA ALINDI

Eylemler dolayısıyla Navalny'nin eşi Yulia Navalnaya dahil 1000'den fazla kişi gözaltına alındı. Gösterilerin ne zamana kadar süreceği bilinmiyor.

BOYNUZLU EYLEMCİ

ABD''de 6 Ocak'taki Kongre baskınının sembol isimlerinden boynuzlu protestocudan ilham alan bir Rus, sokak eylemlerine benzer bir kıyafetle katıldı.

SOKAK ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Twitter'dan destekçilerine seslenen Navalny, "Korkmayın, sokaklara çıkın. Benim için değil, kendiniz ve geleceğiniz için çıkın" demişti.

NAVALNY NASIL ZEHİRLENDİ?

Omsk kentinden 20 Ağustos'ta Moskova'ya dönerken uçakta fenalaşan ve zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan muhalif lider Alexsey Navalny, 22 Ağustos'ta tedavisi için Almanya'nın başkenti Berlin'e getirilmişti. Berlin'deki Charite Hastanesi 24 Ağustos'ta Navalny’nin zehirlendiğine dair bulgulara rastlandığını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Rusya İçişleri Bakanlığının Sibirya Federal Bölgesi’ne bağlı Ulaştırma Servisi 27 Ağustos'ta olayla ilgili ön soruşturma başlatmış, ilk incelemede zehirlenmeye dair bir kanıt bulunmadığı ifade edilmişti. 2 Eylül'de ise Navalny'nin kan örneklerinde Novichok ile zehirlendiğine dair "kesin kanıtlar" bulunduğu belirtilmişti. Navalny'nin ailesi ise Rus muhalifin zehirlenmesinden Rusya'nın sorumlu olduğunu savunmuş ancak Kremlin Sarayı iddiaları yalanlamıştı.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Hasan doğru 24.01.2021 11:36
    Hak yolundan, adillikten, dürüstlükten, insanlıktan, mazluma destekten, zalime karşı olmaktan taviz vermeyen Türkiye ile ebed yaşayacak, cihana yön ve nizam verecektir. Zalimler, insanlıktan nasip almayan ülkeler batmaya mahkumdur.
  • TURKAZ 23.01.2021 18:33
    Sonunda.Rusiya kendi kazidigi kuyuya kendi dusuyor.
  • Türkiye Denzli 23.01.2021 18:06
    beter olun suriyede tüm dünyada yaktığınız canlar yanınıza ker mi kalacaktı