Gine Körfezi'nde korsanların saldırısına uğrayan Türk gemisinin 4. kaptanı Furkan Yaren, baskın anlarını ve yaşadıklarını anlattı. Bacağından yaralandığını aktaran Yaren, gemiyi güvenli bir limana götürmeye çalıştığını söyledi.

Nijerya açıklarında M/V Mozart isimli bir Türk kargo gemisi, korsanların saldırısına uğradı. İlk belirlemelere göre, mürettebattan 1 kişinin öldürüldüğü, 15 kişinin de kaçırıldığı belirtildi. Gemide kalan 3 kişiden biri olan 4. kaptanı Furkan Yaren, baskın anlarını ve yaşadıklarını telefonda anlattı.

"KÖR BİR ŞEKİLDE SEYİR YAPIYORUZ"

Saldırı sonrası temas kurulan 4. Kaptan Furkan Yaren, 2. Mühendis Farman Ismayılov'un hayatını kaybettiğini ve kendisinin bacağından yaralandığını söyledi. Gemiden 15 kişinin darbedilerek kaçırıldığını açıklayan 4. Kaptan, geriye sadece Baş Mühendis Süha Tatlıgül ve yağcının kaldığını söyledi. Ayrıca yağcının vücuduna şarapnel isabet ettiğini de ifade eden Yaren, korsanların Radar, ECDIS gibi seyir cihazlarının kablolarını söktüğünü ve kör bir şekilde seyir yaptıklarını aktardı.

DONANMADAN YARDIM İSTENDİ

Saldırının hemen ardından tüm ilgili makamlara haber verildiği ve donanmadan yardım istendiği bildirildi. Nijeryalı korsanların pazarlık için haber beklediği de ulaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Bora 24.01.2021 12:49
    24 saat havada kalan sihalar uçurulmalı tehlike anında kullanılmalı
  • Liberya 24.01.2021 11:59
    Liberya konuyla ilgilensin bize ne olaydan. Sırf vergi vermemek için antin kuntin bayrak asarsan maalesef korsanların hedefi olursun. Asaletli Türk Bayrağını as, var mı karşına çıkacak haydut. İki kuruş vergi ödememek için adamın canına sebep oldunuz. Liberya diye bir devlet mi varmış?
  • Asker 24.01.2021 11:08
    Bizim türk gemisindeki vatandaşımız elleri armutmu topluyor bunlarda kendini savunacak hiç silah yokmu niye karşılık verilmedi
  • Sofi 24.01.2021 09:02
    Gemilerimizin içersinde uzman özel haraket polislerimizin olmasına önem verirsek o zaman o korsanların bir daha cürret edemezler Nijerya nasıl bir devletki misafir gemileri koruyamıyor
  • OMR 24.01.2021 05:38
    Bazılarına da Allahın rahmetinden fazla rahmet etmemek lazımmış.Biz onlara yardım ediyoruz onlar bizi vuruyorlar.
Daha fazla yorum görüntüle