Sincar'a terör örgütü PKK'ya yönelik kısa vadede bir operasyon yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya hayır cevabını veren Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar operasyonun nasıl yapılması gerektiğine ilişkin bilgiler verdi.

YAPILMASI GEREKEN HAZIRLIKLAR

Abdullah Ağar'ın operasyonla ilgili HaberTürk'te yaptığı açıklamaları şu şekilde; 

Bu bir hazırlık gerektirir hem siyasi, diplomatik ve uluslararası ilişkiler anlamında, hem de sahadaki yığınak anlamında. Sincar'la Türkiye arasındaki hattın akışının devam ettirilmesi ve istikrar harekatına dönüşmesi adına pek çok iş var. Yani hiçbir devlet başarısız olacak bir harekatına imza atmak istemez.

BÖLGEDEKİ HASSAS DENGELER

Çünkü Sincar birçok denklemi bozma kapasitesini içinde barındırıyor. Sadece Irak ve IKBY değil işin içinde İran'ın olduğunu, ABD, Fransa, İsrail'in ve bölgesel bir takım arap güçlerinin de olduğunu görmemiz gerekiyor. Yani bütün bu denklemin doğru kurulması gerekiyor. Ancak bundan sonra askeri harekat icra edilmesi gerekir ki askeri harekatın istikrarı hedef alınan kitleye karşı yapılsın yani YPG/PKK'ya karşı.

SİNCAR'DA KİMLER VAR?

Harekatın yapılabilmesi için özellikle Irak güvenlik kuvetleri ile müşterek yapılması büyük anlam taşıyor. Neden, çünkü burada 6 bin Irak ordusu mensubu, 6 bin federal polis birliği ve Haşdi Şabi birlikleri var. Yani Şii orijinli paramiliter güçler var. Bir diğer taraftan peşmergeler var. Bütün bunların olduğu bir alanda, bütün bunlara rağmen bir harekatın yapılması, kontrol ve koordinasyonu anlamında büyük fiyaskolarla karşı karşıya kalınabilir. Yani çok iyi koordine edilmesi gerekir.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Karabatak 24.01.2021 14:36
    Hiç bir açıklama yapılmasın direkt vurulsun ki kayıpları çok olsun
  • Serkan 24.01.2021 14:21
    "Bir gece ansızın girebiliriz" sayın Ağar. Ama korkak cümleler kurmayın lütfen. Endişelerinizde haklı olabilirsiniz birileri tabiki manipüle edebilir, ancak pkk/pyd li teröristlerin inlerine girmeden önce kıyafetlerini değiştirmeleri birkaç dakika. Sonrada aaa bu leş pkklı değilmiş haşdi şabiymiş diye dünya kamuoyuna mı servis edecekler . Korkmaya gerek yokk
  • ALLAH korusun 24.01.2021 13:08
    Siz konuşun teröristin eli armut topluyor. Hangi gece ansızın gireceğinizide bilfirin de boşu boşuna beklemesinler. ALLAH işin ehli olmayan yöneticilerden hepimizi korusun...
  • T akblt 24.01.2021 12:20
    Acilen bur kanun çıkmalı zerre kadar teröre destek verenlerin maaslari kesilmeli vatandaşlıktan atılmalı elestirdikleri ekonomi bir düzelir ki çünkü türkiyenin ekmeğini yiyip hainlik yapan çok kişi var lanet olsun bu ülke şehitlerin emaneti
  • kadir 24.01.2021 12:01
    agar sanki abd askeri uzmani gibi konusuyor kagit ustunde olan bilgilerle sahada olan hic ayni olurmu turk askeri nereye girdiyse karsisindaki dusman korkup kacti aylar surer denen operasyonlar gunler icinde son buldu yeter ki bir gece ansizin kapiya dayanalim gecmiste pe kaka icin sadece askeri operasyonlarla bitirilemez diyorlardi bugun asker bitirdi ulke icinde nerdeyse meclisten baska yerde terorist kalmadi.