İsrail işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere koronavirüs aşısını yapmıyor.

Birleşmiş Milletler'in (BM) işgal yükümlülükleri gereği buradaki Filistinlilerin sağlığından Tel Aviv yönetimi sorumlu. Ancak, BBC'de pazar sabahları yayınlanan The Andrew Marr Show'a katılan İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, bu yükümlülüklerini görmezden gelerek, Filistinliler hakkında skandal sözler sarf etti.

"FİLİSTİNLİLERİ AŞILAMAK GÖREVİMİZ DEĞİL AMA ÇIKARIMIZA"

İsrail'in öncelikli olarak kendi vatandaşlarından sorumlu olduğunu, çünkü onların vergilerini ödediğini söyleyen Edelstein, "Filistinlileri aşılamak bizim yükümlülüğümüzde değil. Fakat Kovid-19'u yaymasınlar diye onları aşılamak bizim çıkarımıza" dedi.

"FİLİSTİNLİ BAKANIN GÖREVİ YUNUSLARA BAKMAK MI?"

İsrailli bakanın sözleri sonrası İngiliz sunucu Andrew Marr, uluslararası hukuk hatırlatması yaptı. Ancak İsrailli bakan bu hatırlatmayı göz ardı ederek, Filistinlilerin kendi sağlıklarından sorumlu olduğunu belirtti ve "Eğer Filistinlilere bakmak İsrail sağlık bakanının sorumluluğu ise o zaman Filistin sağlık bakanının sorumluluğu tam olarak nedir? Akdeniz'deki yunuslara bakmak mı?" ifadelerini kullandı.

HABER7

Yorumlar 1 Yorum Var
  • yağmur 25.01.2021 14:52
    müslüman Türk milleti çok yakın zaman içerisinde size de gereken terbiyeyi ve dersi verecek. ALLAH C.C. izniyle inşaallah