Konya'nın Karapınar ilçesinde aç kalan kurtlar, ağıldaki koyunlara saldırdı. Saldırı sonucu bir koyun telef oldu. Kayseri'nin Akkışla ilçesinde ise aç kalan kurdun, Özgür Koçak'a ait koyun sürüsüne saldırısı güvenlik kamerasına yansıdı. Mahalle sakinlerinin müdahalesi sonrası kurt uzaklaştırılırken, 2 koyun yaralandı.

KONYA'DA AÇ KURTLAR KOYUNLARA SALDIRDI

Yirce mevkisinde Muhammet Bütüner'e ait ağıla iki kurt girdi. Ağıldaki koyunlara saldıran kurtlar, bir koyunu telef etti.

Gelen sesler üzerine ağıl sahibi Bütüner, koyunların bulunduğu alanı kontrol etti. Bütüner'in geldiğini gören kurtlar kaçtı.

KAYSERİ'DE KURT DEHŞETİ

Olay, dün akşam saatlerinde Akkışla İlçesi Gömürgen mahallesinde meydana geldi. Besici Özgür Koçak, ahırı temizlemek ve yem hazırlamak için yaklaşık 50 koyunu dışarıya çıkardı. Bu sırada mahalleye inen aç kalan kurt, koyun sürüsüne saldırdı. Kaçan sürünün peşinden ilerleyen kurt iki koyunu yaraladı. Mahalle sakinlerinin olayı fark ederek müdahalesi sonrası kurt bölgeden uzaklaştırıldı. Kurdun, koyunlara saldırma anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Besici Koçak, "Hayvanları yemlemek için hazırlık yapıyordum. Bu sırada ahır önünde bekleyen hayvanlarıma kurt saldırdı. Sürüm korkup kaçtı. Ben de peşlerinden gittim. Mahalle sakinlerinin yardımı ile hayvanlarımı telef olmak olmaktan kurtuldu. Daha önceden yine mahalleye kurt inmiş 7 köpek, 10 küçükbaş hayvanı yemişti. Zaman zaman mahalle sakinleri olarak nöbet tutuyoruz"

Yorumlar 34 Yorum Var
  • selçuk 08.02.2021 17:14
    bu ne tip çelep oturmuş seyrediyor.Yokmu bir silahın,evde poşettemi yok balon yap patlat,in aşagı kürek ne varsa kovala sonra hayvanları nerede saklıyorsun pinokya çelep
  • Aslan 08.02.2021 14:48
    Hayvan aç ne yapsın dağda hayvan bırakmıyorki hayvanoğlu hayvan avcılar dağda birsey bulamadigi icin suruye saldiriyor bizim insanlarimiz yamyam oldugu icin yaş agac fidan hayvan gordumu kesip biciyor zevk icin
  • Türk evladi 08.02.2021 14:26
    Kangal her Mali olan Eve veKöye sart kardesler.
  • Ö¹k⁴k⁵e³ş 08.02.2021 14:24
    Iki Karabas veya Akbas Kangal alacaktin böyle Problem ile Karsilasmazdin. Bizim K.Maras ta hemen hemen her köyde bir veya iki kangal Köy köpegi vardir.
  • paşa baba 08.02.2021 10:47
    Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) buyurdu ki, "Mallarınızı zekâtla koruyunuz, hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz, bela dalgalarını da dua ve yalvarışla karşılayınız"
Daha fazla yorum görüntüle