Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar , TBMM'de terör örgütü PKK'nın Gara'daki katliamı ile Pençe Kartal-2 Harekatı konusunda Meclis'i bilgilendirdi. Bakan Akar operasyonun bilinmeyen detaylarını canlı yayında anlattı.

Bakanı Akar şöyle konuştu;

DEMİR KAPI AÇILDI, ŞEHİTLERE ULAŞILDI

Açılan ateş sonrası operasyon başlatıldı. Güvenlik sebebiyle operasyon dikkatli ve yavaş sürdürüldü. Teröristlerden açılan ateşe karşılık verilerek ilerlendi ve bir süre sonra ateş kesildi. Bu zor şartlara Mehmetçik kendisine verilen görevi başardı. Olabildiğince güvenli şekilde mevzu geliştirildi. 7 kapı, demir kapılar ve demir perdeler var. Her birinin açılması, tahrip edilmesi gerekiyor. Olabildiğince teslim olma esasına dayalı bir şekilde ilerleme geliştirildi. Ve nihayet 13 vatandaşımızın şehit edildiği bölgeye girildi. Girildiğinde 13 vatandaşımızın naaşı görüldü.

OPERASYON OLDUKÇA ZOR ŞARTLARDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gerekli tedbirler alındıktan sonra naaşlar tahliye edildi. Teröristlerin verdiği ifadelerde gibi fiilen görülmüş oldu. Operasyon oldukça zor şartlarda her ülkenin yapamayacağı şekilde gerçekleştirildi. Şehitlerimiz naaşları yurtiçine nakledikten sonra, oradaki unsurlarımız kademeli ve emniyetli bir şekilde yurtiçine dönmeye başladı. Oradaki operasyonlarımız devam etti.

BÜYÜK ZAİYATA UĞRADILAR

Şırnak'taki adli Tıp imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle 13 şehit Malatya Adli Tıp'a teslim edildi. Şehitlerimizin naaşları yurt içine nakledildikten sonra operasyona giden unsurlarımız kademeli şekilde yurtiçine döndü. Ayın 14'ünde paramotorla hareket eden 3 terörist tespit edildi, etkisiz hale getirildi.Oradaki gözetim ve istihbarat faaliyetlerimiz devam ediyor. 

Bu operasyon sonucunda PKK, hem maddi hem de manevi açıdan büyük darbe aldı. 51 terörist ölü, 2 terörist de sağ olarak ele geçirilmiştir. Bu hareket ile bölgeye yerleşen tüm terör unsurları büyük ölçüde temizlenmiştir. TSK, terör örgütünün kendisini çok emniyette hissettiği Gara’da, 75 kilometreye 25 kilometrelik bir alanda, PKK’ya ağır zayiat verdirmiştir.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Emine gorcin 17.02.2021 10:28
    Allah'ım vatanımızı daim ordumuzu kaim eyle şehitlerimize rahmet eyle Hainleri hainlere yataklık edenleri kahreyle
  • A.A.A 16.02.2021 18:20
    Olay net bir şekilde anlaşılıyor.
  • Süleymançamlıdere 16.02.2021 17:34
    Şanlı TÜRK ordusu karşısında dayanabilecek hiçbir beşeri güç yok ALLAH CC izniyle kahramanlarımızı alınlarından öpüyorum.