2006'da İslamiyet'i kabul eden Kanadalı işaret dili ve İngilizce öğretmeni Jenny Molendyk Divleli, 9 yıl önce yerleştiği İstanbul'da 5 çocuğuyla hazırladığı, çocuklara yönelik sosyal medya paylaşımlarıyla büyük beğeni topluyor.

Molendyk, polis bir baba ve hemşire bir annenin ikinci çocuğu olarak Kanada'da dünyaya geldi. Muhafazakar Hristiyan bir ailede, dini duyarlılığı yüksek bir çocukluk ve gençlik yaşayan Molendyk, Manitoba Üniversitesi ve Red River Kolejinde Dil Bilimi ve Amerikan İşaret Dili Tercümanlığı üzerine eğitim aldı.

Üniversite yıllarında "hayatın anlamını" keşfetmek üzere uzun yıllar sürecek bir arayışa giren Molendyk, İslamofobi'nin tüm dünyada yükselişe geçtiği, İslamiyet hakkında hiçbir bilgisinin olmadığı dönemde bir Müslümanla tanışarak uzun sohbetler yapma imkanı buldu.

Aradığı soruların yanıtlarını İslamiyet'te bulan ve bu konuda araştırmalar yapan Molendyk, 14 Mayıs 2006'da "hayatının en güzel ve büyük kararını" alarak Müslüman oldu. Başta babası ve üniversite hocalarının sert tepkileriyle karşılaşsa da yolculuğundan vazgeçmeyen Molendyk, tüm dünyaya faydalı bir Müslüman olabilmek için İslamiyet'i tanıtmaya başladı. Molendyk, bu süreçte tanıştığı Sami Divleli ile evlilik kararı alarak 2012'de Türkiye'ye yerleşti.

Bir yandan İngilizce öğretmenliğine devam eden Molendyk, bir yandan da sosyal medya hesapları üzerinden 5 çocuğuyla çocuklar için hem eğitici hem bilgilendirici paylaşımlar yapıyor. Molendyk, Türkçe ve İngilizce paylaşımlarında hem genel konulara değiniyor hem de İslamiyet'i ve Hazreti Muhammed'i tanıtıyor.

 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Dermanbey Anadolu 19.02.2021 11:09
    Müslüman olmayanlar arastirp okuyup bilincli olarak islamiyeti seciyorlar bizim insanlarimiz da ne acidirki arastirmadan okumadan Allahin CC istemedigi seylere özenip onlar gibi yasamak icin yarisiyorlar, yazik... Rabbim bizleri affetsin ve sevdigi kullarindan eylesin Amin...
  • Vatandaş 19.02.2021 08:26
    Allah ımız sizlerden razı olsun
  • İbo 19.02.2021 07:21
    Maşallah Allah razı olsun Gayretli hamiyetli müslümanlara ihtiyaç var.
  • saruhan 19.02.2021 06:50
    maşallah
  • Nur 19.02.2021 05:08
    Ne güzel bir aile maşallah Rabbim korusun sizleri
Daha fazla yorum görüntüle