PKK, Gara operasyonunda sadece lojistik üssünü değil “20 yıllık hafızasını” da kaybetti. PKK inlerinde Karayılan ve Bayık'ın gizli hücreleri de ortaya çıktı.

Türkiye’nin sınır dışı tarihî operasyonlarından Gara'nın yankıları sürüyor. PKK yaşadığı hezimeti zafer olarak göstermeye çalışırken PKK’nın Gara yapılanmasına ilişkin yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Hava indirme yöntemi ile 10 Şubat’ta başlayan operasyon sürecinde TSK unsurları bölgede örgüte ait kritik bilgiler elde etti. Sağ yakalanan teröristlerin anlatımları ve elde edilen veriler, Gara’nın terör örgütü için lojistik üs olmaktan çok daha öte öneme sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Irak güvenlik kaynağı El Gara bölgesini uzun süredir izlediklerini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede yaptığı operasyonla PKK’nın 20 yıllık hafızasını sildiğini anlattı. Iraklı üst düzey güvenlik kaynağı, son 10 yıllık dönemde birçok ülke istihbarat servislerinin terör elebaşıları ile Gara’da görüştüğü bilgisini verdi. Irak güvenlik kaynaklarına göre; Almanya, Danimarka, ABD, BAE, Suudi Arabistan, Mısır, İran, Sırbistan, Rus ve Ermenistan istihbarat servisleri bölgeyi sık ziyaret eden ülkelerin başında geliyor.

Yorumlar 0 Yorum Var