Evde İzci Kampı Faaliyetiyle izciler 3 gün boyunca kendi imkânlarıyla evlerinde kamp yapacak. Bayrak Töreni, Çevrimiçi Kamp Ateşi Programları, Akraba ve Dost Aramaları, İyilik Yap Etkinlikleri, Yemek Yapımı, El İşi- El Sanatı Becerileri, Düğüm Yarışması gibi etkinlikler yapılacak.

İzciler, salgın hastalık nedeni ile evde mecburi kaldıkları bu günlerde “Evde İzci Kampı ”düzenlediler. Bu faaliyette 3 gün boyunca evlerinde kendi imkânlarıyla izci kampı yapacaklar. Her izci ailesi ile evinde kamp yapacak. Türkiye İzcilik Federasyonunun düzenlediği faaliyet 26 Şubat Cuma günü saat 17:00’de başlayacak. Türkiye’nin farklı şehirlerinden izci kulüplerimizin desteğiyle binlerce izci ve izci lideri evlerin de kamp gerçekleştirecek. Oturma odalarına ve salonlarına evdeki malzemeleri kullanarak izciler çadır kuracak.
 

Hafta Sonu Boyunca Devam Edecek

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, hafta sonunda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dikkati çekerek, faaliyetin evlerinde vakit geçiren çocuklar ve aileler için hayata geçirildiğini söyledi.Faaliyetin, ailelerin birlikte vakit geçirmelerine ve aile bireylerinin ilişkilerinin pekişmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Hasan Lider, şunları kaydetti: “Üç gün sürecek faaliyet boyunca çocuklar pazar gününe kadar ‘evde izci kampı’ yapacaklar. Diğer aile bireyleri de oba arkadaşları olacak. Her aile kendi içinde bir takım oluşturup diğer ailelerle tatlı bir rekabet içine girecekler. Bu takım oyununda yönlendirici ve lider evin çocuğu yani izcimiz olacak. Ülkemizin dört bir yanından izcilerimizin aileleri ile faaliyetimize katılımını organize eden bütün izci kulüplerimize çok teşekkür ederiz." dedi. Hasan Lider, katılımcıların çektikleri fotoğraf ve videoları sosyal medyada paylaşarak diğer izcilere de örnek olabileceklerini söyledi.

En İyi Çadıra Sürpriz Ödül

26 Şubat Pazar akşamı sona erecek faaliyette ev imkânlarıyla en iyi çadırı kuran izciye uyku tulumu hediye edilecek. İzciler, kendilerinin veya anne-babalarının sosyal medya hesaplarından #EvdeİzciKampı etiketiyle görseller paylaşabilecek.Cuma akşamı Doğal Çadır Kurulumu, Flama Yapımı, İzcilik Köşesi ve Çevrimiçi Kamp Ateşi Programları ile başlayacak faaliyet, 28 Şubat İkindi vakti sona erecek. Akraba ve Dost Aramaları, El İşi- El Sanatları Becerileri, Yemek Yapımı, Bir İyilik Yap İstasyonu, Bayrak Töreni gibi faaliyetlerin yer aldığı #EvdeİzciKampı  online platformlardan izciler liderleri ile iletişim kurarak faaliyete katılacak.

Yorumlar 0 Yorum Var