Maliyeti gittikçe artan çok yönlü taktik savaş uçağı F-35 için her geçen gün yeni soru işaretleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Hava Kuvvetleri'nin F-35 projesini rafa kaldırmayı  istediği yönündeki açıklamanın ardından ABD Deniz Kuvvetleri de benzer söylemleri dillendirmeye başladı.

Washington merkezli askeri analiz dergisi The National Interest'te (NI) krize dönüşen beşinci nesil F-35 savaş uçağı programı yerine ABD’li havacılık devi Boeing Defense'in F / A-18 Blok III Super Hornet savaş uçağını öven bir yazı yer aldı.

SUPER HORNET'LER  DENİZ KUVVETLERİ İÇİN VAZGEÇİLMEZ​

Yazıda, sıkıntısız tedarik, savaşa hazır olma, uygun maliyet kriterleri esas alındığında Super Hornet'lerin Deniz Kuvvetleri için vazgeçilmez olduğu kaydedildi.

HİZMETTE KALMA ÖMRÜ YÜZDE 40 DAHA FAZLA

Daha uzun mesafelerde gizli hedefleri izleme ve kullanım ömrünün yüzde 40 uzatılabilir olması yeni Block III Super Hornet'i F-35'e üstün gelen bazı özellikleri. Süper Hornet Blok III, karıştırılabilecek bir radara bağlı kalmadan gizli tehditleri tespit edebilen gelişmiş Kızılötesi sistemi sayesinde daha uzun menzilli algılama yeteneğine sahip olacak.

EN BÜYÜK AVANTAJLARINDAN BİRİ ÇİFT MOTOR

Sınıfındaki silahlarla kıyasla Super Hornet, yüzde 80 hazır olma oranını başarıyla karşılayan tek deniz havacılık programı. F-35'e kıyasla en büyük özelliklerden biri olarak çift motora sahip olduğu ifade edilen Süper Hornet savaş esnasında tek motoru vurulup hasar alsa da diğer motorla zayiatsız yere inebileceği kaydedildi. 

ABD HAVA KUVVETLERİ F-35 YERİNE F-16 SAVAŞ UÇAKLARINA YÖNELMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda Pentagon'un, F-35 savaş uçaklarındaki sorunlar nedeniyle yeniden F-16 siparişi vermeyi düşündüğü ve mevcut F-16'ları da 2048'e kadar envanterde tutmayı planladığı bildirilmişti.

2048'E KADAR F-16'LAR AKTİF!

406,5 milyar dolarlık F-35 projesiyle ilgili sorunlar nedeniyle, ABD Hava Kuvvetleri F-16'yı en az 2048 yılına kadar hizmette tutmaya karar verdiği açıklanmıştı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Hanyunus 28.02.2021 07:23
    Bizi projeden çıkarttar ellerine yüzlerine bulaştı
  • HACIOĞLU 27.02.2021 21:15
    askaldi m 63 gelecek