Bin yıl sürecek denilen ve özellikle inançlı kesimlerin haklarını gasbetmeye çalışan zihniyet, yalnızca öğrencileri değil yaş ve cinsiyet gözetmeksizin halkın her kesimini hedef aldı. ÖNDER Başkanı Kamber Çal, o dönemde yaşadıklarını Haber7.com'a değerlendirdi. Çal, aradan geçen 24 yıla karşılık halen yaşadığı anıların acısını ilk günkü gibi hissettiğini ifade etti.

28 Şubat zulmünün üzerinden tam 24 yıl geçti. Yalnızca başörtü taktığı için üniversite kapısından alınmayanlar, sakallı olduğu için insan dışı muameleye maruz kalanların görüntüleri dün gibi halen aklımızda. "Bin yıl sürecek" denilen bu "darbenin" esamesi okunmasa da her yıl ibretlik olarak unutulmayacak bir şekilde hatırlıyoruz.

O dönemde baskıya uğrayan kesimlerin bir ferdi olan ÖNDER İmam Hatipliler derneği Kamber Çal, 28 Şubat ve sonrasında yaşadıkları zulmü, Haber7.com'a değerlendirdi. O günlerde yaşananların bir şahidi olarak konuşan Çal, 28 Şubat zihniyetinin gerçek yüzünü bir kez daha bizlere hatırlattı.

Çal, o dönemde öğrenciler gibi yaş ve cinsiyet gözetmeksizin yaşlı bir kadının derdest edilmesine şahitlik ettiğini ifade ederken, o gün yaşananları, inanca yönelik düşmanlığın ne denli boyutlara ulaştığını anlattı. İşte 28 Şubat'ın şahitlerinden ÖNDER Başkanı Kamber Çal'ın dilinden 28 Şubat...

Yorumlar 20 Yorum Var
  • FATİH 01.03.2021 03:10
    maleseki bu canilerden hesap sorulmadı . Hal bu bunlar mazlum insanımızı ekmeğini hoyratça çaldılar. Bu zalimlerin de bir dilim ekmeye muhataç olması gerekirdi..............
  • Murad 28.02.2021 22:29
    Türkiye'nin 20 yılını çaldılar, Hakkımı helal etmiyorum 28 Şubat zalimlerine,
  • Arda 28.02.2021 22:17
    Dedim diyorum şimdiki Z kuşağı ogunleri görmedi onun için bugün ufak tefek sıkıntıları bişey sanıyorlar dünü düşünüp bugüne sukredip yarinada daha hırslı çalışmak ve reise sahip çıkmak lazim
  • misafir 28.02.2021 20:48
    Başta ismail hakkı karadayı olmak üzere bu millete bu acıları yaşatanların Allah cc kabirlerini mahşer sabahına kadar ateşle doldursun. Bu ülkenin bir ferdi olarak onlara hakkımı helal etmiyorum.
  • taner hekimoğlu 28.02.2021 17:55
    Türbana bak deyip , bankaları boşaltanlar, irticaya bak deyip , terör estirenlerin cezaları verilmedikce , daha çok zülümler görürüz.
Daha fazla yorum görüntüle