Dünyanın en önemli savunma ve havacılık şirketlerinden olan Boeing, insansız savaş uçağı "Loyal Wingman"ın ilk test uçuşunu başarıyla tamamladı.

Amerikan şirketi Boeing tarafından yapılan resmi açıklamada, şirketin 50 yılı aşkın bir süredir Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAAF) için tasarladığı insansız savaş uçağı prototipi "Loyal Wingman"ın, Avustralya'da başarılı bir ilk uçuş gerçekleştirdiği ifade edildi.

FARKLI HIZLARDA VE İRİTFALARDA TEST EDİLDİ

Geçtiğimiz yıl motor ve taksi testlerinden geçen "Loyal Wingman", kendi gücüyle başarılı bir kalkış gerçekleştirmesinin ardından, uçuş işlevselliğini doğrulamak ve performansını göstermek için farklı hızlarda ve irtifalarda önceden belirlenmiş bir rotada uçuş gerçekleştirdi.

AMERİKA DIŞINDA YAPILMIŞ EN BÜYÜK PROJE

İlk uçuşunu tamamlayan "Loyal Wingman", Boeing'in ABD dışında yaptığı en büyük yatırım olma özelliğini taşıyor. Uzun süredir devam eden geliştirme çalışmalarına Avustralya'dan birçok şirket de katılım ve destek sağlıyor.

İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI 3700 KM MENZİLE SAHİP 

Boeing ve Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri ortaklığında Airpower Teaming System (ATS) projesi için geliştirilen "Loyal Wingman" insansız savaş uçağı, insanlı ve diğer insansız hava platformlarıyla koordineli harekat icra etme, keşif, gözetleme, istihbarat ve elektronik harp görevlerinde kullanılması planlanıyor.

YAPAY ZEKA KONTROL EDECEK

Yaklaşık 3700 km menzile sahip olan uçak, diğer insanlı ve insansız uçaklarla müşterek görev yapabilecek yetkinlikte bir yapay zeka tarafından idare edilecek.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Slymn ckr 02.05.2021 03:35
    Nefes kesen ne vardı?
  • Uğur54 09.03.2021 23:23
    Chp de tecavüzler çıkınca dünyada teknolojik bir gelişme yaşandı. Kimse chp nin eline düşmeyim diye daha stratejik çalışmaya başladı:)))
  • Emrah 03.03.2021 21:09
    Kılıçtaroglu görmesin bir muhalefet de buna yapar
  • Vatandaş 03.03.2021 18:29
    Inşallah Baykar bu işi yapacak
  • Sanli urfali 03.03.2021 00:25
    Bence turkiye insansiz jetlerede yonelmesi lazim
Daha fazla yorum görüntüle