ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yeni dönemde artık ABD'nin totaliter rejimleri askeri güç kullanarak devirmeyi değil muhalifleri destekleyerek  'demokrasi' getirmeyi hedeflediklerini açıkladı. ABD'nin askeri girişimlerini iyi niyetli olarak tanımlayan Blinken 'Bu taktikleri geçmişte denedik. İyi niyetli olsalar da işe yaramadılar.' dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, başkan olarak katıldığı ilk uluslararası konferans olan Münih Güvenlik Konferansı’nda, “ABD’nin geri döndüğü mesajını gönderiyorum. Yeniden omuz omuza müttefiklerimiz ve kilit partnerlerimizin yanında durmak demektir" ifadeleriyle izleyeceği dış politikaya ilişkin önemli ipuçları vermişti.

"BU TAKTİKLERİ GEÇMİŞTE DENEDİK"

Bugünkü konuşmasında Blinken ABD çıkarlarına hizmet etmeyen yönetimlerde darbe girişimlerinin arkasında kendilerinin olduğunu itiraf edercesine 'ABD artık askeri güç kullanarak rejimleri devirmeye çalışmayacak. Bu taktikleri geçmişte denedik. İyi niyetli olsalar da işe yaramadılar.' ifadelerini kullandı. 

JOE BİDEN'IN ERDOĞAN İÇİN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

ABD'deki başkanlık seçimlerinden önce Joe Biden, bir konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı muhalefetin savunulması gerektiğini belirterek, 'Erdoğan'ı darbeyle değil seçimle devireceğim' demişti.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Al sana yorum 03.03.2021 23:38
    soysuz sonunda amacini itiraf etmiş. doguakdeniz ve petrol.
  • NURCİHAN UYSAL 03.03.2021 23:22
    Allah sizi kahreylesin İnşallah.Suriyede,Irakta,Afganistanda,pkkyı destekleyerek Türkiyede binlerce insan katledildi,yurdundan yuvasından oldu,eşini,işini,aşını kaybetti...Bunlara sizin yeryüzünü sömürme hırsınız sebeb oldu...Battıkça batarsınız inşallah.Amin....
  • HACIOĞLU 03.03.2021 22:50
    betbahsiniz sizler
  • Endişeeee 03.03.2021 22:03
    Hadi ordan, hadi ordan sen bi git yav. Daha bi virüsü yenemediniz. Peh peh. Siz daha çok endişeli bekleyeceksiniz. Köprünün altından çok su geçti. Eski Türkiye yok Artık. Uyanın. Bizimle iyi geçinin yoksa siz daha çoook zarar edersiniz......