ABD ve Yunanistan, Lozan Anlaşmasını delerek Türkiye sınırındaki Dedeağaç'a askeri yığınak yapmaya devam ediyor. ABD'ye bu kentte daha önce deniz üssü tahsis eden Atina yönetimi, şimdi de askeri tatbikatları bahane ederek helikopterler, tanklar ve çok sayıda askeri araçlar konuşlandırdı.

ATİNA ABD'YE DEDEAĞAÇ'TA ÜS VERDİ

Geçtiğimiz haftalarda iki ülke arasındaki ortak bir tatbikatının ardından, ABD'ye ait 30 adet "Black Hawk" tipi saldırı helikopterlerinin, Dedeağaç'taki Dimokritos Havalimanı'nı merkez üs olarak kullanacağı açıklanmıştı.

ABD'NİN ASKERİ ARAÇLARI AVRUPA VE YUNANİSTAN'A KONUŞLANMAK ÜZERE GELDİ

Yine geçtiğimiz günlerde, ABD ordusuna ait 145 helikopter ile içinde tankların da olduğu 1800 askeri ara. "DEFENDER Europe 2021" adlı tatbikata katılmak üzere Dedeağaç'a gelmişti.

"ENDURANCE" ile Dedeağaç Limanına gelen bu askeri araçların bazıları Orta ve Doğu Avrupa'ya konuşlanacak, bazıları ise Yunanistan'ın Dedeağaç'ta ABD'ye verdiği Dimokritos üssünde kalacak.

HELİKOPTERLER SINIRDA UÇTU

Bölgeden gelen yeni görüntülerde ise, Amerikan savaş helikopterlerinin sınırda uçtuğu görüntülendi. Demokritos Havaalanından kalkarak bölge köylerini geçen helikopterler, NATO tatbikatına katılmak üzere Romanya'ya gitti.

LOZAN'I DELDİLER: HEDEF TÜRK BOĞAZLARINI BYPASS ETMEK

ABD, Dedeağaç'ta açtığı deniz üssü ile Bulgaristan ve Romanya'daki üsleri arasında bağlantıyı sağlayıp Türk Boğazlarını bypass etmeye çalışacak. Üssün açıldığı dönemde Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan bir haberde, ABD'nin İstanbul ve Çanakkale Boğazlarına alternatif bir rota oluşturmak amacıyla Yunanistan'ın kuzey liman kentlerine altyapı yatırımı yaptığı yazılmıştı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • zafer42 06.03.2021 23:43
    Lozani kim takiyorki,abd istedigibi at oynatiyor