Ordunun yönetime el koyduğu Myanmar'da darbe karşıtı protestolara güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu sadece pazar günü 59 kişi yaşamını yitirdi. Myanmar'da protestoların başlamasından bu yana güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının ise en az 126 olduğu belirtildi. Öte yandan Ankara, darbeci rejimin barışçıl gösteriler yapan kendi halkına karşı ölümcül güç kullanmaya devam etmesini şiddetle kınadı.

"Myanmar Now" haber sitesine göre, ülkenin farklı bölgelerinde asker ve polisin protestoculara gerçek mermiyle müdahalesi sonucu 59 kişinin hayatını kaybettiği, 129 yaralının ise hastanede tedavisinin sürdüğü, can kayıplarının artabileceği kaydedildi.

TOPLAM 126 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Myanmar Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşu'ndan (AAPP) yapılan açıklamada ise, darbe karşıtı protestoların başlamasından bu yana güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının en az 126 olduğu belirtildi.

GÖSTERİCİLER YAPTIRDIKLARI DÖVMELERLE YENİ BİR AKIM BAŞLATTI

Öte yandan Pazartesi günü askeri mahkemedeki duruşmaya video konferans yoluyla katılması planlanan sivil lider Aung San Suu Çii'nin duruşmasının da, internet kesintisinden dolayı 24 Mart'a ertelendiği bildiriliyor.

Myanmar'da göstericilerin, vücutlarına darbe karşıtı simgelerin yanı sıra "Korkudan özgürlük" ve "Bahar devrimi" yazan dövmelerle askeri yönetime karşı yeni bir protesto akımı başlattıkları görüldü.

ANKARA ŞİDDETLE KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Myanmar'daki darbe rejiminin barışçıl gösteriler yapan kendi halkına yönelik uluslararası toplumun tüm çağrılarına karşın, ölümcül güç kullanmaya devam etmesini şiddetle kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, önceki gün Yangon'daki olaylarda bugüne kadar görülen en yüksek sayıda insanın yaşamını yitirmesinden yaşanan üzüntü ve kaygı dile getirildi. Açıklamada, askeri rejime yönelik, şiddeti derhal durdurma ve demokrasiye dönüş adımlarının gecikmesiz atılması çağrısı yinelendi.

Yorumlar 57 Yorum Var
  • Hamza 16.03.2021 23:55
    Etme bulmacılar üşüşmüs yine
  • Masum 16.03.2021 23:26
    Masum, mazlum bebeklerin, minik minik yavruların, küçük küçük çocukların, güleç yüzlü zayıf ve şirin minnacık kız çocuklarının, beli bükülmüş ihtiyarların, kimsesiz ve çaresiz zavallı kadınların, masum müslümanların diri diri, cayır cayır insafsızca yakıldığı karanlıklar, zulmetler diyarı değil miydi, Myanmar. ... Bugün Myanmar'daki görünen çalkantılara, mukabele i bilmisil nevinden, İlâhî kaderin adilane bir tecellisi olarak bakılmaz mı. ...
  • Oktay 16.03.2021 22:58
    Etme bulma dünyası alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste
  • Masum 16.03.2021 22:57
    Masum ve mazlum bebeklerin, çocukların, ihtiyarların, kadınların, zayıfların, müslümanların insafsızca alevler içinde diri diri yakılarak zulmen öldürüldüğü karanlık ve çukur sabıkalı ve iki eli kanlı mahlûkâtın yer aldığı bir coğrafya değil mi, Myanmar. İlâhî kader, adaleti ile mukabele i bilmisil olarak tecellî ediyor, olamaz mı, acaba. ...
  • Masum 16.03.2021 22:41
    Birçok masum müslümanın yakılarak hunharca zulmen öldürüldüğü sabıkası kabarık, zulûmetli bir çukur ülke değil mi Myanmar. ... İlâhî kader şu an adaleti ile tecellî ediyor, denemez mi. ...
Daha fazla yorum görüntüle