AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın ile ilgili paylaşımına açıklık getirdi. Turan şunları söyledi: 

Ben imam hatip mezunu bir adamım. Benim o tweetimden "İmamı camiye tıkın, İslam'ı durdurun, faize evet deyin dedi" tazı saçma sapan sonuçlar çıkaran hiçbir yorumcuya da hakkımı helal etmiyorum. 

Ayasofya Camii hepimizin. Ayasofya'da namaz kılmaya giden insanın hiçbir önyargı duymadan gitmesi lazım. Ayasofya'da vaaz veren imamın hiçbir siyasi görüşüne bakmadan insanların dinlemesi lazım. 

Siz faize karşıyım diyorsanız, bunu bir faiz hutbesinde anlatırsanız başımızın tacı olur. Ama Merkez Bankası kararından sonra atarsanız bu siyasetin konusu olur. İmamlarımız, alimlerimiz bizim başımızın tacı. Alimler ucuz siyasetin, günlük polemiklerin konusu olmamalı. 

İmam hocaya birkaç defa çok farklı insanların uyarı yaptığını; dinimize, davamıza, Ayasofya'ya, şahsına faydası olmadığını söylemesinin yaramamasından dolayı bu tweeti attım. 

Faize, LGBT'ye karşıyım demek kötü değil. Ama bunu günlük siyasetin konusunu yaparsanız bedel ödersiniz. Bana diyorlar ki siz faizciliğin lobiliğini yaptın. İnsaf. Bu bir hak. Hakkıma girenlere de hakkımı helal etmiyorum. 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Resül 24.03.2021 23:50
    Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi bir saniyesine bile hakim olamadığın hükmedemediğin dünya için bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Sizde Allah için biraz dik durun Allah hocadan razı olsun
  • Mehmet Güven 24.03.2021 22:41
    Her söylediğin hak olmalı, lakin her hakkı söylemek senin hakkın değil. Her söylediğin DOĞRU olmalı, Lakin her DOĞRUYU her yerde söylemek Doğru değil. BEDİÜZZAMAN Bu çerçevede Ayasofya imamı bu doğruyu söylemesi zamanlama açısından doğru olmamıştır. Kaldıki mevcut hükümet ile bu konularda aynı düşünceden olan insanlardır. Bu hususu Bülent Turan bey döne döne ifade ediyor. BU zamanda hükümetle ilgili yapılacak haksız tenkitler Fetö ye CHP ye Avrupa Kafirlerinin veya Asya münafıkların ın işine yarar Samimi insanların bu hususta daha dikkatli olması lazım
  • Osman 24.03.2021 21:36
    Yani sadece hutbedemi faiz haram yazık konuşan imam profesör başka bir profesör konuşsa dinlersiniz mehmet hocadan RABBİM razı olsun her zaman konuşsun