Sokağa çıkma kısıtlamasında polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan şüpheliler ile polis arasında  kovalamaca yaşandı. Kovalamacada  şüphelilerin kullandığı otomobil, polis aracına çarparak 2 polis memurunun yaralanmasına neden oldu. Yaya olarak kaçmaya devam eden bir şüpheli yakalanırken, polis kaçan diğer şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Olay dün akşam saat 21.45 sıralarında Ümraniye'de Namık Kemal Mahallesi'nde meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlaması başladıktan sonra denetim yapan polis ekipleri plakası olmayan bir otomobili durdurmak istedi. Polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücü, otomobille kaçmaya başladı. İçinde 2 kişinin bulunduğu otomobil  ile polis arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı.Yaşanan kovalamacada kaçan araç, başka bir polis aracına çarparak kaza yaptı.

2 POLİS MEMURU YARALANDI

Çarpmanın şiddetiyle polis aracında bulunan  2 polis memuru yaralandı. Şüpheliler ise kaza sonrası aracı terk ederek yaya olarak kaçmaya başladı. Destek için gelen takviye ekipler yaralı polislerin yanına geldi. Sağlık ekipleri yaralı polisleri ambulansla hastaneye götürdü.Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.
 
YAKALANAN ŞÜPHELİYE VATANDAŞLARDAN  TEPKİ

Polis ekipleri, yaya olarak kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Çevrede yapılan araştırmada kaçan Y.D isimli şüpheli yakalandı. Sokağa çıkan mahalleli şüpheliye tepki göstererek vurmaya çalıştı. Polis havaya ateş ederek kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Yakalanan şüpheli sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Ekipler vatandaşların evlerine gitmesi için sık sık uyarı anonsları yaptı.

Kazayı gören Mustafa Salt "Polisin siren seslerini duydum. Çok süratli bir araç polis aracına çarptı. Şoför koltuğundaki polisi çıkardık. Yaralı 2 polis memuru ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaçamayacağını anlayınca polise çarpmış. Araçta alkol şişeleri varmış" diye konuştu. Fırında çalışan Miraç Seyhan, "Bir polis yaralandı, 'Ayağım kırıldı' diye bağırıyordu. Biz bir kişinin yakalandığını gördük, elinde kelepçe vardı. Çevirmeden kaçmışlar." diye konuştu. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • yuscin 26.03.2021 14:34
    Her zaman en iyi adaleti vatandaş veririr. Tüm suçlulların hükmünü vermek vatandaşın hakkı çünkü. Asla vatandaş yanılmaz hak vermekte o yüzden her zaman suçluları vatandaşa verin devletin de yükü azalsın
  • salih 26.03.2021 14:30
    dur muyorsa ateşleyeceksin bu nedemek gel yakala beni niye riske gireyim vuracan dış ülkede polis dur adam civi gibi yerinde isterse kacsın mermiyi yiyecek..
  • Sivaslı 26.03.2021 14:15
    La adamlar seni öldürmeye kastetmiş daha da bu canileri vatandaştan koruyorsun bırakın gebertsinler.
  • Ükeci 26.03.2021 13:58
    Hala maskesiz gezen konuşan öküzler var. Geberin diyenlere katılasım geliyor.
  • ÖNCE VATAN 26.03.2021 13:43
    ŞAYET ÖYLEYSE SOKAĞA ÇIKMAMI KARARI OLUP POLİSTEN KAÇMIŞSA KESİNLİKLE ÜZÜLMEM BİZ BURADA NELER YAŞIYORUZ ONLAR KEYİFLERİNE GÖRE HAREKET EDİYORLAR hiç kimse kusura bakmasın insanlığı düşünmeyen kendisini de düşünmez onun için hiç üzülmeye de gerek yok ölmüş ölmemiş zaten bu kişilerden kaynaklanan hastalık değil mi beni zora sokuyorsa allahın gazabı demek lazım bu durumlarda yasağa uymayan kim varsa bilki vatana hainliğidir çıktın ama ya virüsü kaptırır veya kaparsan bunun üzaması ölümlere açar
Daha fazla yorum görüntüle