Genç teknik direktör Fatih Akyel, Galatasaray ile Real Madrid arasında oynanan Süper Kupa finalinde oyuna nasıl girdiğini anlattı.

2000'de UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray, 25 Ağustos 2000 tarihinde Monaco'nun II. Louis Stadyumu'nda Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Real Madrid ile Süper Kupa finalinde karşılaşmıştı. Sarı - kırmızılılara kupayı kazandıran golün asistini yapan Fatih Akyel, NTV'de açıklamalarda bulundu.

Fatih Akyel neler söyledi?

Mario Jardel'in uzatma dakikalarında attığı golün asistini yapan Fatih Akyel, ceza sahasına gönderdiği topun şut değil orta olduğunu ifade etti.

"Şut değil orta, zaten şut olsa söylerim. Derim şut çektim Jardel ayağını koydu gol oldu ama orta. Aslında ortayı havadan kesmek istedim. Biri dokunursa kendi kalesine gider gibi de düşündüm. Sert bir orta yapmak istedim. Kaleye vurmak istesem zaten benim golcülüğümü biliyorsunuz direkt kaleye gider. Tabi işin şakası bu ama orta yaptım o pozisyonda."
"Beni oyuna Hagi aldı"

Fatih Akyel, Real Madrid karşılaşmasında oyuna sonradan dahil olmuştu. Başarılı isim oyuna kendisini Teknik Direktör Lucescu'nun değil, Galatasaray'ın efsane oyuncusu Gheorghe Hagi'nin aldığını açıkladı.

"Bu maçta çok enteresan bir şey var. Beni burda oyuna Lucescu değil, Hagi aldı. Hagi bana geldi kulübede otururken 'Soyun' dedi. İnsanlar bunu duyunca şaşırıyor tabi. Ben de 'hoca bir şey söylemedi nasıl olcak' dedim. O da bana 'Sen soyun söyleyecek şimdi sana' dedi. Hocaya gitti ve beni gösterdi. Rumence konuştular. Sonra hoca yanıma geldi, 'Fatih soyun hemen' dedi. 

Fatih hoca döneminde böyle bir şey hiç görmedim ama o gün belki Lucescu ile paylaştığı bir şey olabilir. Ben de açık konuşayım, tecrübeli oyuncumla bir şeyler konuşabilirim. Hagi ondan daha önce geldi Türkiye'ye... O gün de o taraftan biraz pozisyon yemiştik. Başka bir şeyden dolayı değil." 

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Namyelüs 29.03.2021 19:32
    Adam bir anısını paylaşmış.Galatasaray'a bir şey dememiş ki.Bu kadar alıngan olmayın Galatasaray'lılar.
  • Osman45 29.03.2021 10:43
    Futbolcular profosyoneldir takim tutar tutmaz sen çalistigin yerde ekmek yiyorsan hainlik yapmassin fulbolcularda öyledir bırakın artık bu eski kafaları cahillikten başka birşey degil
  • Ahmet 28.03.2021 21:44
    Biraz da fenerdeki başarılarını (!) anlatsan
  • Biri 28.03.2021 18:28
    Ağzına Galatasaray ı alma. Git fenerdeki başarılarını (!) anlat. Galatasaray ı aklınızdan çıkarın artık.
  • hasan 28.03.2021 18:20
    iyi de ikisi de romence konusuyor fatihe söylememişlerdir bunda da nasıl bi kafa var hagi dese nolcak lucescu dese nolcak neresi ilginc haber bunun
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek