Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve dolardaki yükselişi Haber7’ye değerlendirdi. İslam Memiş altın ve dolardaki yükselişin devam edeceğini belirterek yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.Memiş, ayrıca altın ve dolar yükselmeye devam edecek mi? sorusuna yanıt verdi.

İslam Memiş ayrıca, ''Piyasalarda yine tansiyon yüksek. Haftanın ilk işlem günüdeyiz ve dolar kuru yine 8,10 lira seviyesinde, özellikle bu süreç biraz daha devam ederse 8,15-8,25 lira aralığı önemli. Bu direnç seviyeleri yukarı yönlü kırılırsa yükselişlerin kısa vade için 8,50 lira seviyesine doğru devam edeceğini söyleyebiliriz. Gelen haber akışları şu anda piyasaları olumlu yönde desteklemiyor. Yine piyasalara herhangi bir müdahale yok. Döviz istediği kadar yükselsin modunda bir bakış açısı var. Merkez bankası başkanı sabahki yaptığı açıklamada Nisan ayına kadar faizlerde bir değişikliğe gidilmeyeceğini vurguladı.

Faizlerde bir düşük seviye olmayacağı anlaşıldı. Ancak buna rağmen dolar kurundaki yükselişler devam ediyor. Sabah saatlerine TL diğer para birimleri arasında pozitif ayrışmıştı.  Ama tekrar negatife dönüştüğünü gözlemliyoruz. Yatırımcılar bu süreçten tekrar nemalanabilir miyiz? Tekrar dolar almalı mıyız? Sorusunun cevabı şu an belirsizliğini koruyor. Çünkü yıl içinde mutlaka 9 lira seviyesine yükselen bir kur görmemiz mümkün olacaktır. Uluslararası piyasalarda tahvil fazilerinde ve dolar endeksinde de yükseliş var. Dolar dünyada değer kazanmaya devam ediyor. Bu da bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde doların değer artışlarını sürdüreceğine işaret ediyor. Ama kısa vade için gereğinden fazla bir yükseliş yaşandığından, herhangi bir açıklama gelme durumunda tekrar 8 lira seviyesinin altında bir kur görebiliriz.

O yüzden alım için çok heyecanlı olmamalı yatırımcı. Dolar kurunun yükselmesi diğer yabancı para birimlerinde de yükselişlere neden oldu. Gram altın-TL fiyatı yine haftaya yükselişle başladı. 445-450 lira aralığında seyrini devam ettiriyor. 460-470 lira direnç seviyelerini takip etmeye devam ediyoruz. Ama buraların da alım için yüksek bir seviye olduğunu tahmin ediyoruz.  Bu şu demek değildir ama gram altın hem onstan hem dolar-TL kurundan olumlu yönde destek alacağını tahmin ediyorum. Özellikle 600 lira seviyesi bu yıl için sürpriz olmamalı. Ama kısa vadeye baktığımız zaman bu kadar aşağı bir getiriden sonra mutlaka bir düzeltme hareketi yaşanabilir. O yüzden 420 lira seviyesini kısa vade için önemsiyorum. Özellikle 420 lira seviyesi bugüne kadar altın almamış ve altın almayı ihmal etmiş yatırımcısına da bir alım fırsatı sunabilir.

Yatırımcılar genelde orta ve uzun vadeyi göz önünde bulundurarak yatırım yapmaya devam etmeli. Gümüşün gram fiyatında da 6,50 lira seviyesini gözlemliyoruz. 6,65-6,70 lira direnç seviyesi ama gümüşün gram fiyatında da tekrar 6,15-6,20 lira seviyesi önümüzdeki haftalarda gündeme gelebilir. O yüzden gözümüz dolar kurunda. Dolar kuru her şeyde belirleyici olacak. Hem borsa tarafında hem yabancı para birimlerinde hem emtia fiyatlarında belirleyici olacak bir enstrüman. Dolar tarafındaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz. Şu an tansiyon yüksek. Geçen hafta yaşanan kaos ortamının bu hafta da devam ettiğini gözlemliyoruz.

Herhangi bir yön kırılması yok. Ne aşağı yönlü ne de yukarı yönlü. Bu ortamda yatırımcısının yapması gereken tek bir olay var. İnsanlar elindeki varlıkları korumaya devam etmeli. Yani satış yapmadan korumaya devam etmeli. TL’de yakalanan yatırımcılar da bir sonraki alım fırsatını mutlaka beklemeli. O yüzden bu hafta yine hem yurt içi hem yurt dışı piyasalarda biraz daha gerginliğin devam ettiğini görebiliriz.'' diye konuştu.

Yorumlar 33 Yorum Var
  • vatandaş 30.03.2021 00:17
    Bu arkadaşı MB başkanı yapın. İnecek çıkacak düşecek yükselecek diyerek elimizde ne var ne yok hepsini alır, MB köşeyi döner.
  • Zek 29.03.2021 22:53
    Düşecek diyorsa artacak ve artıyor...
  • ali 29.03.2021 22:49
    herif Öyle yorum yapmış ki düşse de doğru söylenmiş olacak yükselse de doğru söylemiş olacak bir yorum ancak bu kadar yuvarlak yapılır
  • Muharrem 29.03.2021 22:46
    Bu adama güvenmeyin sakın ha. Batarsınız, altın düşecek dedi 330 TL de güvenip bozdurdum, külliyen zarardayım, 330 dan bozduk 390 dan tekrar aldık gramdan zarar ettik
  • Adil 29.03.2021 21:12
    Altın ons fiyatı düşüyor. Altını yükselten dolar kuru
Daha fazla yorum görüntüle