Son dakika haberi: İsmail Demir, Türkiye'nin F-35 ihtiyacını MMU ile gidereceğini belirterek, "TF-X'in 2023'de hangar çıkışını yapacağız" açıklamasında bulundu.

Milli Muharip Uçağı TF-X'in hangar çıkışının 2023'te yapılacağını belirten Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "Türkiye'nin F-35 ihtiyacını MMU ile gidereceğiz" dedi.

"ÇALIŞMALAR SON HIZLA İLERLİYOR"

Habertürk'te Milli Muharip Uçak'la ilgili soruyu cevaplayan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "F-35 konusundaki ihtiyacımızı bu uçakla gidereceğiz. Hürkuş da geliyor. Önemli kabiliyetler elde edeceğiz. Çalışmalar son hızla ilerliyor. 2023'de hangar çıkışını yapacağız." ifadelerini kullandı.

F-35'LERDEKİ SON DURUM

Demir, F-35 programına ilişkin soruya da "Türkiye hukuk bürosu ile anlaştı. Kritik parçalarda alımımızı durduramadılar. ABD görüşmekten kaçıyor, ben yaptım ile olacak şey değil." şeklinde cevap verdi.

"TÜRK ÜRÜNLERİNE GENİŞ BİR İLGİ VAR"

"Savunma sanayii ihracatı ne durumda?" sorusunu cevaplayan Demir, "Geçen yıl pandemi nedeniyle ihracatımız düştü gözüküyor. Fakat rakamlara yansımayan durumlar var. Aslında yükseldi diyebiliriz. Türk ürünlerine geniş bir ilgi var." diye konuştu.

Demir, ürünlerdeki yerlileşme oranı hakkındaki soruya şu cevabı verdi:

Kabaca yüzde 70 diyebiliriz. Bomba, mermiler, top, tüfek konusunda yüksek oranda yerlilik var. Füzelerimizin hepsi yerli. Silahlar konusunda da çalışmalar devam ediyor.

 

Yorumlar 60 Yorum Var
  • dostt birr 29.03.2021 23:41
    Toplama uçak yapın dost ülkelerle. bir ayda f35 su23 filan modeli ne ki daha iyisini yapın normal bir fabrikada yılda 500 tane çıkarırsın .milli oranı %75 olmalı .. hemide 50 f35 parasına 500 uçak paran cebinde kalır. dert tasa olmaz. ..parça çok ne diyeyim yav zaten yüzde yetmiş beş yaparız diğer kısmınıda olur gider
  • Cafer 29.03.2021 22:59
    Boluda yapılacak dev ayı heykeli kadar ilgi çekmiyor.
  • ERTUGRUL 29.03.2021 22:34
    Siz döviz gerektiren ürünlere talep ederseniz döviz yükselir Mümkün oldugu kadar yerli kullanmak gerekiyor .bi de Dövizle sipikilasyon yapanlar yokmu onlar dövizle cok oynuyor.
  • Ufuk 29.03.2021 22:24
    İnşaallah.inşaallah inşaallah.rabbim teknolojinin kapısını ardına kadar açacaktır.haydi yiğit milletim.imanlı milletim.peygamberimizin emrini yerine getirelim.peygamberimiz buyurmuş.düşmanın silahından daha üstün silah yapın.işte bu.çalışın yapacaksınız demektir.her müslüman çalıştığı alanda bir numara olmak zorundadır.rabbimizin teknolojisini kafirleremi bırakalım.rabbimizi üzmeyelim.müslüman kafirden çok üstündür akıllıdır.haydi yiğitler.
  • Murat 29.03.2021 22:20
    Ya bırakın osmanlıyı yıkıldı artık. Tarihin tekerrürden ibaret olması münasebetiyle ozmannlıyı iyi anlamalıyız öğrettiklenden ziyade yaşanılan tarihi iyi analiz edip TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVVLETİNİ aynı yanlışlardan uzak tutup adeleti yaşadığımız devletle dünyaya hakim kılmalıyız.
Daha fazla yorum görüntüle